Hlavní obsah

Votroci se omluvili fanouškovi, jehož během derby brutálně uspal sekuriťák

Hradec Králové
Aktualizováno

Druholigové derby s Pardubicemi sice vyhráli 2:1, fotbalový klub z Hradce Králové ovšem zaměstná disciplinární komisi. Votroci se na sekretariátu klubu omluvili fanouškovi, který byl v závěru zápasu zraněn brutálním zásahem člena bezpečnostní agentury BBC. Dlouholetý příznivec černo-bílých barev Petr Janošič upadl krátce do bezvědomí a skončil se zraněními v nemocnici. Klub mu jako odškodné věnoval celoživotní permanentku a originální dres.

Foto: fchk.cz

Poškozený fanoušek Petr Janošič (druhý zleva) při setkání se zástupci vedení hradeckého klubu a bezpečnostní agentury.

Článek

Podivný závěr zápasu. Jejich tým na ploše směřoval k výhře v prestižním derby, kotel ovšem skandoval proti vedení klubu. Když kotelníci odpálili několik světlic, přesunuli se do jejich sektoru členové bezpečnostní agentury a došlo k potyčce. Jeden ze sekuriťáků srazil fanouška přezdívaného Jánoš tvrdě k zemi, postižený sletěl o několik metrů níž.

Rodiče s dětmi začali předčasně opouštět stadión a na fotbal už dlouho nepřijdou.

„Celou událost považuji v podstatě za souhru náhod. Chtěl jsem uklidnit situaci, která nastala, a dostal jsem ránu, která mne povalila, a uhodil jsem se do hlavy," cituje klubový web líčení Petra Janošiče.

"Beru to tak, že vše je o lidech. Sám jsem pořadatele dělal a jako všude jsou tam lidé lepší a horší. Jako starý fanoušek už jsem zažil s Votroky hodně. Domluvili jsme se zde, že se pokusím z mé strany oslovit vedení fanklubu, aby se uskutečnila schůzka s vedením klubu. Třeba se podaří najít východisko ze situace, která nyní je a asi nikoho netěší," uvedl postižený fanoušek při setkání se zástupci vedení klubu a bezpečnostní agentury Berry Brothers Company.

Další kroky přijdou po policejní analýze

Klub přiznává, že došlo k hrubému pochybení ze strany zasahujícího jednotlivce. Proto důrazně apeloval, aby byl zasahující sekuriťák vyřazen z řad pořadatelské služby. Zároveň vedení vyzvalo hlavního pořadatele, aby se v budoucnu již podobní jedinci v řadách agentury neobjevovali. Další kroky budou uskutečněny po vyhodnocení zákroku Policií ČR.

Janošič dostal jako mírnou kompenzaci originální klubový dres s číslem deset. "Znám Petra již dlouho, vídám ho osobně. Naposledy jsem ho viděl fandit našemu týmu ve Velvarech. Jsem si vědom, že jde o jednoho z nejvěrnějších fanoušků, které náš klub měl, má a já věřím, že mít bude," říká šéf klubu Richard Jukl.

"Jako speciální omluvu věnujeme Jánošovi celoživotní permanentní vstupenku na domácí zápasy Votroků. Chceme tak zdůraznit, jak moc nás jeho zranění mrzí a zároveň mu poděkovat za gesto, kdy sem k nám přijel a přijal naši omluvu a vysvětlení," dodává Jukl.

Reklama

Související témata: