Hlavní obsah

Vítkovice znovu mění kouče. Adlera střídá Grmela

Ostrava

Druholigové Vítkovice mění podruhé v sezóně trenérský tým. Lubomíra Adlera, který nahradil po 6. kole Romana Westa, střídá po dalších čtyřech utkání bez vítězství Ludevít Grmela.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Ludevít Grmela povede ve FNL Vítkovice.

Článek

Šestapadesátiletý trenér, který ve Vítkovicích podepsal smlouvu do konce června roku 2018, bude mít po ruce Romana Vojvodíka, dosavadní trenér Adler se vrací na pozici vedoucího trenéra mládeže MFK Vítkovice.

„Hledáme impuls, jak nastartovat mužstvo k výkonům, které se minimálně vyrovnají skvělým vystoupením v jarní části minulé sezóny. Věříme, že nový tým povedou tým vzhůru tabulkou Fortuna národní ligy," řekl Pavel Filipčík, předseda představenstva MFK Vítkovice, který ve druhé sezóně po návratu do druhé ligy ještě nezvítězil a se čtyřmi body je na posledním místě tabulky.

Grmela má za sebou bohatou hráčskou i trenérskou kariéru. V lize odehrál ve Zlíně a v Brně přes dvě stovky utkání, okusil ale také fotbal na Kypru a v Rakousku. Coby trenér působil ve Zbrojovce Brno, Blansku, Znojmu či jako asistent bývalého vítkovického fotbalisty Jana Baránka v Opavě.

Dalším viditelným zásahem do chodu A-týmu MFK Vítkovice je uvolnění bývalého kouče Romana Westa z funkce sportovního ředitele. Vedení klubu mu dalo svolení k hledání nového angažmá.

Reklama