Hlavní obsah

Třinec - Budějovice 1:1Třinec se do čela druhé ligy neposunul, ve šlágru remizoval s Budějovicemi

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Třince ve šlágru 15. kola druhé ligy doma jen remizovali s Českými Budějovicemi 1:1 a nevyužili možnost dostat se na první místo před Opavu. Ztrácejí na ni jediný bod, ale mají zápas k dobru. Třetí Budějovice jsou o další dva body zpět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Českých Budějovic David Horejš.

Článek

České Budějovice se v případě výhry mohly posunout na druhé místo a tlačily se za třemi body. Velkou šanci měl Čavoš, ale trefil jen tyč. V 63. minutě už je ale poslal do vedení konžský útočník Sukisa Mashike. Vedení hostů trvalo jen tři minuty, než se střelou z dálky prosadil Kateřiňák.

Jihočechům mohl výhru zařídit Pešek, ale technickou střelu poslal jen do břevna. Oba týmy se tak nakonec rozešly smírně - 1:1.

"Na těžkém terénu jsme odehráli kvalitní utkání. První poločas jsme měli hru pod kontrolou, drželi jsme balón a vytvořili si gólovou příležitost, kterou Čavoš bohužel nedal," řekl budějovický kouč David Horejš. "Říkali jsme si, že to rozhodne jeden gól. My jsme ho dali, ale nechali jsme utkání zbytečně vyrovnat. Následně jsme neproměnili další šance. Mohli jsme si odvézt tři body, ale respektuji výkon domácích. Bod je pro oba týmy zasloužený," dodal.

Varnsdorf otočil zápas na hřišti Táborska a vyhrál 2:1. Připsal si druhou výhru po sobě a třetí v sezoně, Táborsko naopak přišlo o šňůru čtyř zápasů bez porážky.

Táborsko šlo brzy do vedení zásluhou Musiola, jenže hned za minutu srovnal hlavou Klobása hostující ve Varnsdorfu z Mladé Boleslavi. Obrat dokonal na začátku druhé půle Barac, který využil akci střídajícího Da Silvy. Musiol pak odmítl vyrovnání, na druhé straně zahodil šanci na zvýšení Klobása.

15. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - České Budějovice 1:1 (0:0)
Branky: 66. Kateřiňák - 63. Mashike Sukisa. Rozhodčí: Berka - Kříž, Fišer. ŽK: Ižvolt, Šumbera - Řezáč. Diváci: 1577
Sestavy:
Třinec: Paleček - Ilko, Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín - Ižvolt (90.+2 Hošek), Vaněk, Kateřiňák, Šumbera - Juřena (78. Dedič). Trenér: Neček
Č. Budějovice: Staněk - Řezáč, Kladrubský, Novák, Pouček - Wermke, Javorek, Čavoš, Pešek - Mashike Sukisa (90. Kadula), Táborský. Trenér: Horejš
Táborsko - Varnsdorf 1:2 (1:1)
Branky: 6. Musiol - 7. Klobása, 50. Barac. Rozhodčí: Mikyska - Antoníček, Poživil. ŽK: Prošek, Štohanzl, Musiol - Zieris, Zbrožek, Da Silva, Klobása. Diváci: 548.
Sestavy:
Táborsko: Toma - Blecha (67. Essomba Ondoua), Hell, Klusák, Prošek - Kučera, Štohanzl (86. Veselý), Souček, Nešický, Mršič - Musiol. Trenér: Nádvorník.
Varnsdorf: Porcal - Zieris, Chlumecký, Bílek, Zbrožek - Barac (85. Rudnytskyy), Breda, Durdevič (48. Da Silva), Dordič, Bláha - Klobása (90. Kocourek). Trenér: Frťala.

Reklama

Související témata: