Hlavní obsah

Sedmé místo odpovídá realitě, uvažuje sokolovský trenér Horváth

Ústí nad Labem

Někdejší kapitán plzeňské Viktorie Pavel Horváth je žádanou postavou pro fotbalové exhibice i po skončení vlastní hvězdné aktivní kariéry. Nastupuje za různé „Týmy osobností“ už z pozice trenéra druholigového Baníku Sokolov. Tak jako při vystoupení v Ústí nad Labem. Tamní prostředí zná i ze své nynější role kouče, protože na ústeckém stadiónu byl v minulé sezóně i se sokolovským týmem.

Foto: fcviktoria.cz

Pavel Horváth

Článek

V závěru loňské prvoligové sezóny jste společně se Zdeňkem Bečkou přivedli z trenérské lavičky Viktorii Plzeň ke druhému místu v nejvyšší soutěži za tehdy mistrovskou pražskou Slavií. Nyní máte za sebou kompletní sezónu ve druhé lize. Jak ji hodnotíte?

Pokud jde o Baník Sokolov, nebyli jsme nejlepší ani nejhorší. Sedmé místo beru jako zasloužené umístění a odpovídá tomu, co jsme předváděli. Myslím, že jsme přesto mohli být výš, ale spoustu zápasů jsme ztratili. Takže realitou je zmíněná pozice v tabulce.

Co byste řekl na adresu postupujících celků Opavy a Příbrami?

Oběma klubům patří velká gratulace. Příbram dobře pracuje s mládeží, Opava dlouhodobě toužila po postupu. Všechno tam je nastavené kromě potřebných lehkých úprav na stadiónu, ale kam jinam by se měla první liga vrátit, když ne do Opavy?

Zůstaňme u Sokolova. Počítáte s případným doplněním mužstva o hráče z Viktorie Plzeň?

Domnívám se, že fotbalisté, kteří se nevejdou do plzeňského kádru, mají na víc než druhou ligu.

Máte tedy představu o složení vašeho týmu pro podzimní sezónu?

Vycházíme z kádru, se kterým jsme pracovali v nedávno skončené sezóně, plus doplnění o dva až tři hráče. Doufám, že mužstvo udržíme pohromadě. Už se těším na novou sezónu a doufám, že budeme schopni zvládat zápasy, které jsme letos kazili.

Reklama