Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Vysmátý rozhodčí a vánoční vyhazov trenéra, který vyhrával

Leverkusen

Co by za to jiné kluby daly, napadlo leckterého fanouška, když se dočetl, že Leverkusen po 17. kole bundesligy mění trenéra, přestože vyhrál tři z posledních čtyř zápasů. Naposledy 3:1 nad Herthou Berlín. Ani to nestačilo, aby si Heiko Herrlich udržel svou pozici a den před Štědrým dnem se tak dozvěděl, že jeho kancelář bude nově patřit Peteru Boszovi.

Hertha s Vladimírem Daridou v sestavě nestačila na Leverkusen, kterému pro změnu výhra nestačila na udržení trenéra Herrlicha.Video: DIGI Sport, DIGI Sport

 
Článek

Nizozemec ještě v minulém ročníku vedl Borussii Dortmund. nyní jej čeká práce s devátým mužstvem tabulky.

"Vývoj týmu stagnoval. I když jsme se v závěru roku přiblížili pohárovým pozicím, nacházíme se po neuspokojivé první polovině sezony v situaci, v níž je výměna trenéra nutná," vysvětlil novinářům Rudi Völler, sportovní ředitel klubu.

Leverkusen se v závěru podzimu dostal opět do hry o pohárové umístění a v Evropské lize i domácím poháru přečká zimu. Tam už ho ovšem nepovede z lavičky někdejší spoluhráč Jana Kollera a Tomáše Rosického z Borussie Dortmund.

Sudí Dankert se smál na hráče Düsseldorfu

Niko Giesselman už se radoval z gólu proti Hannoveru, jenže hra pokračovala. Hráči Fortuny Düsseldorf se nechápavě otočili na rozhodčího Bastiana Dankerta, který si s pobaveným výrazem jen poklepal na hodinky. Technologie podobná tenisovému jestřábímu oku totiž nevyslala signál, že by míč překročil brankovou čáru, a tak se pokračovalo ve hře. Opakovaný záběr potvrdil správnost verdiktu sudího.

Dortmund - Mönchengladbach 2:1. V souboji dvou Borussií a hlavně prvních dvou týmů tabulky uspěl lídr bundesligy z Dortmundu. Před koncem první půle poslal domácí do vedení Angličan Jadon Sancho, který by se mimochodem mohl v lednu dočkat krajana v týmu, protože podle britských médií se žlutočerní velmi intenzivně zajímají o Anthonyho Gordona z juniorky Evertonu. Ještě před přestávkou vyrovnal za hosty Kramer, ale po změně stran vstřelil rozhodující gól Marco Reus, jenž do Dortmundu přestoupil v roce 2012 právě z Mönchengladbachu.

Sestřih utkání 17. kola Bundesligy Dortmund - MönchengladbachVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Frankfurt - Bayern 0:3. Po prohře Gladbachu se na druhou příčku posouvá Bayern Mnichov, jelikož zdolal Frankfurt po dvou trefách Francka Ribéryho a gólu Rafinhy, jehož střílený centr doplachtil až do sítě. Za zhlédnutí stojí i Brazilcova oslava.

Sestřih z utkání německé fotbalové ligy Frankfurt - BayernVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Hannover - Düsseldorf 0:1. Hosté se nejprve radovali zbytečně, když gólová technologie vyvrátila jejich dojem, že míč přešel čáru. Nakonec přece jen dočkali gólu. O výhře 1:0 rozhodl v nastaveném čase Oliver Fink, když jeho nepříliš dobře umístěnou střelu nešťastně propustil gólman Michael Esser.

Sestřih ze zápasu německé fotbalové ligy Hannover - DüsseldorfVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Lipsko - Brémy 3:2. Theodor Gebre Sellasie přihrál na gól Kruse, jeho spoluhráč Jiří Pavlenka však třikrát lovil míč ze sítě a Werder tak po prohře s Lipskem spadl na 10. příčku. Pozoruhodný výkon předvedl pravý bek Lukas Klostermann, který nejprve obětavým vpadnutím do střely zabránil takřka jistému gólu, aby o chvíli později na druhé straně vstřelil první gól utkání.

Sestřih z utkání německé fotbalové ligy Lipsko - BrémyVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Norimberk - Freiburg 0:1. Přímý kop zhruba ze 40 metrů rozhodl o tom, že si Freiburg odvezl tři body z Norimberka. Christian Günter poslal z dálky centr do vápna, kde zřejmě ještě lehce tečoval míč jeho spoluhráč Manuel Gunde.

Sestřih utkání německé fotbalové ligy Norimberk - FreiburgVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Stuttgart - Schalke 1:3. Domácí se v této sezoně střelecky trápí. Dokonale to podtrhl Nicolás Gonzáles, který od gólmana hostů Ralfa Fährmanna dostal balon do nohy před odkrytou bránu, aby následně trefil jen tyč.

Sestřih z utkání německé fotbalové ligy Stuttgart - SchalkeVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Augsburg - Wolfsburg 2:3. Fotbalisté Wolsfburgu vyhráli přestřelku s Augsburgem a z posledních šesti zápasů získali 16 bodů. Tady se zřejmě výměna trenéra nechystá.

Sestřih ze zápasu německé fotbalové ligy Augsburg - WolfsburgVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Hoffenheim - Mohuč 1:1. Hoffenheim remizoval v šestém bundesligovém klání za sebou. Pavel Kadeřábek se v dresu domácích dostal na hřiště až v 73. minutě.

Sestřih z utkání německé fotbalové ligy Hoffenheim - MohučVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Německá fotbalová liga - 17. kolo:
Pátek
Dortmund - Mönchengladbach 2:1 (42. Sancho, 54. Reus - 45.+1 Kramer)
Sobota
Hannover - Düsseldorf 0:1 (90.+2 Fink)
Leverkusen - Hertha Berlín 3:1 (23. a 49. Havertz, 6. Volland - 26. Torunarigha)
Lipsko - Brémy 3:2 (22. Klostermann, 44. Werner, 87. Bruma - 67. Kruse, 77. Sargent)
Norimberk - Freiburg 0:1 (19. Gulde)
Stuttgart - Schalke 1:3 (76. Gonzalez - 10. Skrzybski, 70. Sané, 78. Kutucu)
Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 0:3 (35. a 79. Ribéry, 89. Rafinha)
Neděle
Augsburg - Wolfsburg 2:3 (49. R. Khedira, 59. Córdova - 33. Guilavogui, 41. William, 89. Gerhardt)
Hoffenheim - Mohuč 1:1 (11. Demirbay - 16. Mateta)

Reklama

Související témata: