Hlavní obsah

Neuvěřitelný příběh. Narodil se v uprchlickém táboře, v osmnácti už střílí góly za Bayern

Silný příběh má za sebou teprve osmnáctiletý Alphonso Davies. Křídelní hráč, kterého letos v lednu koupil slavný Bayern Mnichov, se totiž narodil v uprchlickém táboře v Ghaně, a k jeho angažmá v německém velkoklubu tak vedla hodně dlouhá cesta. Příběh mladého fotbalisty přinesl server BBC Sport.

Foto: Profimedia.cz

Alphonso Davies na tréninku Bayernu Mnichov.

Článek

Narodil se v ghanském uprchlickém táboře, kde jeho rodiče liberijského původu žili poté, co ze své vlasti utekli před občanskou válkou. Když bylo malému Alphonsovi pět, odstěhoval se coby uprchlík i s rodiči do Kanady.

Ve čtrnácti se Davies připojil ke klubu Vancouver Whitecaps a už o rok později debutoval v MLS. Mladého talentu si pak všimli v Evropě a loni v létě došlo k velké dohodě. Slavný Bayern Mnichov se s Vancouverem domluvil na tom, že mladíček do Německa přijde letos v lednu za v rámci MLS rekordní sumu 9,84 milionů liber (asi 286 milionů korun).

„Když jsem přišel do šatny, první člověk, kterého jsem viděl, byl Arjen Robben. Tehdy jsem nemohl věřit vlastním očím," svěřil se BBC s prvními zážitky v německém velkoklubu mladý fotbalista.

„Vstal, potřásl mi rukou a řekl: Ahoj, já jsem Arjen. Ve své hlavě jsem si pomyslel: Nemusíš se přece představovat!" vypráví Davies, který už za Bayern nastoupil v deseti zápasech a dokázal vstřelit dvě branky.

Reklama