Hlavní obsah

Snížení platu? Až na nulu! Hráči souhlasí s tvrdým opatřením

S penězi jdou dolů největší fotbalové hvězdy v Německu, ještě tvrději pocítí dopad pandemie hráči Unionu Berlín. Dočasně nebudou brát vůbec žádnou výplatu. Souhlasili s opatřením klubového vedení, které tím chce snížit ztráty v době, kdy je soutěž zastavena.

Foto: Matthias Rietschel, Reuters

Marius Bulter a Christopher Lenz z Unionu se na snímku z lednového zápasu s Lipskem radují z gólu.

Článek

"Naši hráči, trenéři, personál se vzdávají platu, abychom mohli začít, až to vše v bundeslize vypukne znovu," oznámil na sítích klub, který si zakládá na vnitřní takřka rodinné atmosféře.

Na webu Unionu jeho prezident Dirk Zingler konstatoval, že jde o výjimečnou situaci. "Jestliže se přestane hrát fotbal, dotýká se to samotné podstaty existence našeho klubu," uvedl a připomněl relativně úspěšné vystoupení týmu v premiérové sezoně mezi německou elitou. "Vedení, zaměstnanci i hráči v posledních měsících tvrdě pracovali na tom, abychom byli v bundeslize úspěšní." Union je v tabulce jedenáctý.

V rámci bundesligy už snížilo platy několik klubů v čele s mistrovským Bayernem Mnichov nebo Dortmundem. Vedle Unionu však dosud žádný jiný výplaty hráčům nepozastavil v plné výši.

Reklama