Hlavní obsah

Jarolím přispěl gólem k obratu Hamburku v Bielefeldu

BERLÍN/PRAHA

Český reprezentant David Jarolím přispěl gólem k vítězství fotbalistů Hamburku na hřišti Bielefeldu. Arminie sice vedla již 2:0, hosté ale skóre dokázali otočit. Jarolím upravoval v 77. minutě na konečných 2:4.

Článek

Bielefeld vedl po rychlém gólu Kalonga, ve 37. minutě zvyšoval Wichniarek. Ještě do přestávky snížil bývalý hráč Bielefeldu Reinhardt a stejný hráč v 50. minutě vyrovnal. Do vedení Hamburk poslal Chorvat Olić a obrat završil český reprezentant David Jarolím třináct minut před koncem, jeho střelu ze 17 metrů ještě tečovala obrana Bielefeldu.

Hamburk má sedm bodů stejně jako vedoucí Schalke, které v sobotu porazilo Bochum. Jediný gól zápasu vstřelil ve 36. minutě Westermann. Třetím sedmibodovým celkem na čele tabulky je Dortmund, který díky gólu Američana Subotice ze 45. minuty vyhrál v Chotěbuzi.

Wolfsburg remizoval 2:2 s Frankfurtem, v jehož dresu celý zápas odehrál Martin Fenin. Domácí Jan Šimůnek se na hřiště nedostal, remízu přinesl gól hostujícího Toskiho sedm minut před koncem.

V rozpačitém startu sezóny pokračují Brémy, které v sobotu prohrály v Mönchengladbachu 2:3 a nepomohl jim ani navrátilec z olympijského turnaje Diego. Poprvé prohrál nováček z Hoffenheimu, který si z Leverkusenu odvezl debakl 2:5. Hoffenheim v prvních dvou duelech sezóny neinkasoval, v Leverkusenu jeho obrana kapitulovala. Dva góly ale domácí, za něž ještě nenastoupil Michal Kadlec, vstřelili až v závěru utkání.

V pátek prohrálo Karlsruhe s Kolínem nad Rýnem 0:2, v neděli se kolo dohrává zápasy Stuttgart - Hannover a Bayern Mnichov - Hertha Berlín.

Německo - 3. kolo:
Bielefeld - Hamburk 2:4 (9. Katongo, 37. Wichniarek - 40. a 50. Reinhardt, 64. Olič, 77. Jarolím), Chotěbuz - Dortmund 0:1 (45. Subotič), Leverkusen - Hoffenheim 5:2 (36. a 87. Kiessling, 8. Haggui, 17. Friedrich, 83. Barnetta - 21. Ibiševič, 58. Salihovič z pen.), Mönchengladbach - Brémy 3:2 (12. Matmour, 30. Friend, 71. Baumjehann - 79. Pizarro, 89. Diego), Schalke - Bochum 1:0 (36. Westermann), Wolfsburg - Frankfurt 2:2 (27. Grafite, 51. Dejagan - 22. Amanatidis, 84. Toski).

Reklama

Související témata: