Hlavní obsah

Bayern potvrdil příchod kanonýra Kloseho jako asistenta

Nejlepší střelec historie mistrovství světa Miroslav Klose bude od července novým asistentem trenéra fotbalistů Bayernu Mnichov Hansiho Flicka. Bývalý německý reprezentační útočník se k prvnímu týmu přesune od výběru hráčů do 17 let. Bavorský celek o tom dnes informoval na svém webu.

Foto: Balk Matthias, ČTK

Miroslav Klose bude asistentem v Bayernu Mnichov

Článek

Klose, který ukončil kariéru v roce 2016 a poslední dva roky strávil jako trenér mládeže v Bayernu, podepsal smlouvu do konce června 2021. Kontrakt dnes prodloužil i dosavadní Flickův asistent Danny Röhl, jenž by tak měl v klubu působit stejně jako hlavní kouč do roku 2023.

Jednačtyřicetiletý Klose je s 71 brankami ze 137 zápasů historicky nejlepším střelcem německé reprezentace, ve které se potkal i s Flickem. V roli hráče a asistenta se podíleli na zisku titulu mistrů světa v roce 2014 v Brazílii. Celkem si Klose zahrál na čtyřech světových šampionátech, na všech získal medaili a nastřílel rekordních 16 gólů.

Klose, který se k týmu Bayernu připojí až po dohrání zbytku koronavirem přerušené sezony, na klubové úrovni nastupoval za Kaiserslautern, Brémy, Lazio Řím a Bayern. S bavorským celkem získal dva mistrovské tituly.

Reklama

Související témata: