Hlavní obsah

Nováček z Hoffenheimu nadále šokuje fotbalový svět, vede bundesligu

Pohádka malé německé vesnice, která ohromuje nejen bundesligu, ale celý fotbalový svět, pokračuje. Další kapitolu mužstva Hoffenheimu napsali jeho hráči v neděli, když v souboji o první místo tabulky přejeli do té doby vedoucí Hamburk jasně 3:0 a dostali se do čela. „Během úvodu jsme hráli jak ponocní,“ lamentoval po prohře hostující trenér Martin Jol.

Článek

Neskutečné a neočekávané tažení bundesligového debutanta pokračuje i po odehraném devátém kole nejvyšší německé fotbalové soutěže. Hoffenheim, za jehož nynější slávou stojí mecenáš Dietmar Hopp, získal dvanáct bodů z posledních pěti zápasů a v posledním ostře sledovaném duelu proti Hamburku mu stačilo pouhých 36. minut, aby rozhodl zápas. Během nich vsítil soupeři tři góly a po zásluze slavil konečnou výhru 3:0.

„Během úvodu jsme hráli jak ponocní a nechali jsme Hoffenheimu příliš prostoru,“ zlobil se po zápase Jol. „Nechali jsme je hrát jejich hru, což pro nás mělo katastrofální následky. Ovšem i z takovýchto proher si můžeme něco vzít,“ neviděl nakonec všechno černě hlavní muž na lavičce Hamburku.

Sám kouč domácích byl zaskočen, jak snadno jeho svěřenci svého nesrovnatelně slavnějšího soka přehráli. „Byl jsem překvapen naším výkonem. Hráči do detailu plnili to, co jsme si před zápase řekli, a tak se nám podařilo pokračovat ve výkonu proti Dortmundu,“ připomněl trenér domácích Ralf Rangnick duel z pátého kola, ve kterém jeho tým vyhrál vysoko 4:1.

Nováčkovi soutěže z Hoffenheimu se doposud podařilo v devíti odehraných zápasech vstřelit nejvíc gólů ze všech účastníků bundesligy. Největší podíl na tom má bosenský útočník Vedad Ibiševič, jenž si díky deseti vstřeleným brankám udržuje neskutečnou bilanci více jak jednoho gólu na zápas.

„Hráli jsme ve velkém tempu a nutili jsme soupeře k chybám. Dá se říct, že jsme jim ani nedali přičichnout,“ nebál se Rangnick na rovinu říci, co si o nedělním zápase myslí. „Nyní je čas na to, abychom mobilizovali naše síly, a stejným způsobem si poradili s Bochumí,“ přeje si trenér nejznámější současné vesničky v Německu.

Reklama

Související témata: