Hlavní obsah

Union - Bayern 0:2Bayern si po pauze poradil s nováčkem a drží čtyřbodový náskok

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov po dvouměsíční koronavirové pauze zvítězili v bundeslize 2:0 nad nováčkem Unionem Berlín. Obhájci titulu tak odpověděli na sobotní čtyřbrankové představení Dortmundu proti Schalke a i po 26. kole vedou tabulku o čtyři body. V Německu byla obnovena liga jako první z nejprestižnějších v Evropě, do jejího konce zbývá ještě osm kol.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Robert Lewandowski z Bayernu se raduje po gólu proti Unionu.

Článek
Fotogalerie

Bayern na prázdném stadionu, což je jedna z podmínek pro ligový restart, uklidnil ve 40. minutě nejlepší ligový kanonýr Robert Lewandovski. Polský útočník proměnil penaltu a dohromady ve všech soutěžích si v této sezoně připsal již 40. branku. Pojistku pro Bayern přidal deset minut před koncem po rohu hlavičkou Benjamin Pavard.

Výkon bundesligového mistra ale nijak oslnivý nebyl. "Ještě jsme neukázali svou nejlepší tvář," řekl gólman Manuel Neuer, který mnoho práce neměl. "Ale dominovali jsme a zaslouženě vezeme domů body. Při zápase bez diváků se minuty zdají být delší, než zazní píšťalka," přiznal. Domácím fotbalistům chyběli nejen fanoušci, ale i kouč Urs Fischer, jenž tým dočasně opustil kvůli úmrtí tchána.

Hráči Kolína nad Rýnem ztratili body proti Mohuči. Ačkoli domácí favorit ještě půl hodiny před koncem vedl o dvě branky, zápas skončil remízou 2:2. Povedený začátek pro kolínský tým zařídil už v šesté minutě Mark Uth. Poté, co byl faulován ve vápně, penaltu bezpečně proměnil. S fanoušky však slavit nemohl, bundesligový restart kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19 se odehrává na prázdných stadionech.

Tribuny však úplně prázdné nebyly. Na tu východní držitelé permanentek mohli dodat talismany nebo cokoli, co by hráčům přineslo štěstí. Asi 1300 sedaček tak bylo "oblečených" v dresech, případně na nich seděli alespoň plyšáci.

Na začátku druhé půle Kainz zvýšil náskok Kolína, ale jen pár minut po příchodu na hřiště snížil nigerijský útočník Awoniyi a druhým gólem během 11 minut zařídil drama Solo. Mohuč díky němu získala v boji o záchranu bod. Kolín zůstal desátý. První kolo po koronavirové pandemii zakončí pondělní dohrávka mezi Brémami s českými legionáři Theodorem Gebre Selassiem a Jiřím Pavlenkou a Leverkusenem.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:
Kolín nad Rýnem - Mohuč 2:2 (6. Uth z pen., 53. Kainz - 61. Awoniyi, 72. Malong)
Union Berlín - Bayern Mnichov 0:2 (40. Lewandowski z pen., 80. Pavard)
Sobotní zápasy

Reklama

Související témata: