Hlavní obsah

Podle Müllera rozhodne o titulu zápas Bayernu s Dortmundem

Podle útočníka Thomase Müllera se fotbalisté Bayernu Mnichov těšili na restart bundesligy po více než dvouměsíční koronavirové pauze stejně jako v srpnu na první utkání v ročníku. Bavorský celek zvítězil v nedělním duelu 26. kola na hřišti nováčka Unionu Berlín 2:0 a vede tabulku o čtyři body před Dortmundem. Podle Müllera rozhodne o titulu vzájemný souboj v Dortmundu.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Fotbalisté Dortmundu se radují z branky

Článek

"Byli jsme stejně natěšení jako v srpnu před prvním utkáním v sezoně. Oba týmy se s okolnostmi vyrovnaly výborně. Jakmile se začne hrát, soustředíme se jen na fotbal. Fanoušci vám samozřejmě dodají sílu, ale to teď musíme ignorovat. Máme čtyřbodový náskok a udělali jsme další krok na cestě k našemu cíli," citoval Müllera klubový web.

Bayernu i Borussii zbývá v lize odehrát osm zápasů. Vzájemný duel je čeká v úterý 26. května. "Je jasné, že zápas v Dortmundu bude rozhodující," uvedl třicetiletý Müller. Bavorský tým ovládl německou ligu sedmkrát po sobě.

Vítězný gól Bayernu proti Unionu dal ve 40. minutě z penalty Robert Lewandowski. Pojistku přidal v 80. minutě Benjamin Pavard. "Do Berlína jsme jeli s cílem získat tři body a toho jsme dosáhli. Máme co zlepšovat, zvlášť v úvodních 25 minutách jsme měli spoustu nakopávaných míčů. Pak jsme se zlepšili, po úvodní brance si více věřili a před poločasem jsme měli přidat druhý gól," konstatoval Müller.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Robert Lewandowski z Bayernu proměňuje pokutový kop proti Unionu.

Sedmá výhra v řadě

V součtu se zápasy před koronavirovou pauzou zvítězil Bayern v sedmém soutěžním zápase po sobě. "Mohli jsme hrát lépe, ale zaslouženě jsme vyhráli. Je na nás, jak se s absencí diváků vypořádáme. Je to otázka motivace a přístupu. Tvrdě jsme pracovali a chceme využít svůj potenciál," uvedl gólman Manuel Neuer, jenž udržel v pátém soutěžním duelu v řadě čisté konto.

"Je to nová situace, se kterou se musíme vyrovnat. Jedno ze zbývajících devíti utkání je za námi. Neměli bychom ale odepisovat žádný tým," dodal čtyřiatřicetiletý brankář.

Reklama