Hlavní obsah

Bayern si pojistil hvězdu. Neuer prodloužil smlouvu do roku 2023

Praha

Německý reprezentační brankář Manuel Neuer prodloužil s fotbalovým Bayernem Mnichov předčasně smlouvu o další dvě sezony. Čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 2014 se po delším jednání upsal bavorskému klubu do konce června 2023.

Foto: Hannibal Hanschke, ČTK/AP

Manuel Neuer bude v Bayernu pokračovat i nadále

Článek

"Jsme moc spokojení a šťastní. Manuel je nejlepší brankář na světě a náš kapitán," uvedl na klubovém webu šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenige.

Neuer přišel do Mnichova v roce 2011 za zhruba 30 milionů eur z konkurenčního Schalke, jehož je coby rodák z Gelsenkirchenu odchovancem.

V dresu bavorského velkoklubu získal Neuer od roku 2013 sedm mistrovských titulů za sebou a ve znovu rozehrané aktuální sezoně útočí na osmý. V roce 2013 také Bayernu pomohl k triumfu v Lize mistrů a na mistrovství světa klubů. "Dívám se do budoucnosti s velkým optimismem. Cítím se v Bayernu velmi dobře a jako doma," řekl brankář.

V národním mužstvu Neuer, jenž je díky vynikající hře nohama považován za prototyp moderního brankáře, odchytal 92 utkání. Byl jedničkou na mistrovství světa v Brazílii 2014, kde Německo získalo čtvrtý titul v historii.

Reklama

Související témata: