Hlavní obsah

O Schicka je zájem na Ostrovech! Které kluby chtějí českého útočníka?

Londýn/Praha

Senazční novinka. Český reprezentační útočník Patrik Schick by mohl znovu měnit dres. Lipsko, ve kterém je čtyřiadvacetiletý kanonýr na hostování, se zdráhá za českého fotbalistu zaplatit AS Řím požadovanou částku, a tak to vypadá, že z plánovaného přestupu sejde. Podle italských médií teď do hry o Schickovu budoucnost vstupují kluby anglické Premier League. A jde o hodně zajímavé fotbalové adresy. O služby autora deseti bundesligových tref z letošní sezony má prý zájem Newcastle, Tottenham a Everton.

Foto: Fassbender Ina, ČTK

Patrik Schick (uprostřed) z Lipska se raduje po gólu proti Kolínu s Danim Olmem (vlevo) a Timem Wernerem.

Článek

Útočník Patrik Schick v letošní sezoně ožil a v dresu Lipska, aktuálně třetího celku německé bundesligy, se ve dvaceti utkáních trefil do sítě soupeřů desetkrát. Čtvrtfinalista Ligy mistrů má českého útočníka na hostování s opcí, o její uplatnění má zájem, k vyplacení požadované částky 29 milionů eur se ale Němci nemají. Římu naposledy nabídli daleko menší sumu - 20 milionů eur. Na to italský klub neslyší.

A tak to vypadá, že by mohl mít Patrik Schick brzy nové angažmá. Podle italského deníku Gazzetta dello Sport do hry o služby českého reprezentanta údajně vstupují hned tři kluby anglické Premier League.

Jedním z nich je Newcastle United. Ten se měl na Schicka v Itálii už dokonce vyptávat. Straky čeká završení táhnoucího se prodeje klubu do rukou nového majitele - saúdskoarabské investiční skupině PIF vedené korunním princem Mohamedem bin Salmánem.

Ten chce v případě dovršení akvizice napumpovat do posil horentní sumu peněz a hned v nadcházející sezoně konkurovat anglické špičce. Newcastle ale není jediným zájemcem z Premier League. Podle serveru Sportwitness si vynikající formy českého ostrostřelce všimli i zástupci Tottenhamu Hotspur a Evertonu.

Otázkou tedy zůstává, jak na aktuální situaci zareagují v Lipsku, které se sice na jednu stranu kvůli koronavirové krizi zdráhá Římu zaplatit předem domluvenou částku, na stranu druhou mu útočník číslo jedna Timo Werner za 54 milionů liber (asi 1,6 miliardy korun) odchází do londýnské Chelsea.

Reklama