Hlavní obsah

Bayern posiluje před Ligou mistrů, jedna z hvězd bude nejspíše sedět

MNICHOV/PRAHA

Očekávaný příchod Maria Gomeze je potvrzen, nyní se v Německu spekuluje o tom, koho ex-stuttgartský fotbalista na hrotu Bayernu vystřídá. Za reprezentačního forvarda mnichovský gigant vysázel 30 miliónů eur (800 miliónů korun), což je bundesligový rekord. Lavice náhradníků tak možná čeká na jednu z hvězd - Kloseho či Toniho. „Chtěli jsme zvýšit kvalitu kádru,“ tvrdí manažer Uli Höness.

Článek

Gomez podepsal v novém působišti smlouvu do roku 2013 a šéfové Bayernu doufají, že drahá posila (odhadovaný roční plat 4 milióny eur) naváže na výjimečnou sezónu. V právě skončeném ročníku bundesligy nastřílel 24 gólů, lepší bylo jen wolfsburgské duo Grafite - Džeko.

Gomez měl do Bayernu zamířit už před rokem, tehdy transfer ztroskotal. „Jsme nesmírně šťastní, že se Mario rozhodl pro nás,“ cituje deník Bild šéfa Bayernu Karl-Heinze Rummenigeho. „Chci s Bayernem útočit na mistrovský titul, těším se i na zápasy Ligy mistrů,“ říká Gomez. Bayern obsadil druhé místo za Wolfsburgem a tím se kvalifikoval přímo do základní fáze.

Nového trenéra Bayernu Luise van Gaala čeká těžký úkol. Vybrat ideální útočnou formaci z nabídky čtyř excelentních fotbalistů. Vedle Gomeze a Oliće jsou v kádru Miroslav Klose a Luca Toni. Horkokrevný Toni už v právě skončeném ročníku několikrát těžko nesl, že není v klubu první volbou. Mistr světa z roku 2006 nastřílel 14 branek, Klose se přes vynucenou zdravotní pauzu radoval desetkrát.

Reklama