Hlavní obsah

Morávek dal první gól v bundeslize po pár sekundách na hřišti

BERLÍN

Dvacetiletý záložník Jan Morávek dal při druhém startu v německé lize svůj první gól za Schalke, i když stejně jako při své premiéře v soutěži odehrál jen pár minut. Ve 13. kole dnes zpečetil vítězství 2:0 nad Hannoverem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bývalý fotbalista Bohemians 1905 Jan Morávek s dresem svého nového zaměstnavatele Schalke 04

Článek

Bývalý hráč Bohemians 1905 vystřídal v 91. minutě střelce prvního gólu Farfána a téměř okamžitě ho napodobil. Morávek se dočkal druhé šance v dresu týmu Gelsenkirchenu po více než dvou měsících a opět se dostal na hřiště až v poslední minutě základní hrací doby. Za hosty, kteří uctili památku zesnulého brankáře Roberta Enkeho malou černou jedničkou na dresech, odehrál celý zápas Jiří Štajner.

Brémy deklasovaly nováčka z Freiburgu na jeho hřišti 6:0 a díky lepšímu skóre se posunuly do čela tabulky před Leverkusen. Ten však čeká nedělní šlágr s Bayernem Mnichov. První poločas vyhráli hosté po trefě portugalského útočníka Almeidy jen 1:0, v druhé části však hráči Werderu rozstříleli domácí pěti brankami během necelé půlhodiny. Podruhé v zápase se prosadil Almeida, přesně mířili i jeho spoluhráči Marin, Özil, z penalty Naldo a střídající Rosenberg.

Mistrovský Wolfsburg doma prohrál překvapivě s nováčkem Norimberkem 2:3 a poprvé od 12. září vyšel v domácí soutěži bodově naprázdno. "Vlci" dokázali dvakrát odpovědět na trefy Švýcara Bunjaka, ale další útočník Kluge rozhodl ve třetí minutě nastaveného času o výhře hostů.

V souboji týmů, které na konci minulého ročníku bojovaly o titul a letos usilují o záchranu, remizoval Stuttgart s poslední Herthou Berlín 1:1. Hosty poslal do vedení ve 49. minutě kolumbijský útočník Ramos, o dělbě bodů rozhodl osm minut před koncem srbský záložník Kuzmanovič, jenž překonal gólmana Jaroslava Drobného. Radost z gólu Kuzmanovičovi pokazilo v závěru vyloučení po druhé žluté kartě.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:
Frankfurt - Mönchengladbach 1:2 (86. Schwegler z pen. - 54. vlastní Russ, 65. Brouwers), Freiburg - Brémy 0:6 (33. a 57. Almeida, 55. Marin, 67. Özil, 76. Naldo z pen., 82. Rosenberg), Kolín nad Rýnem - Hoffenheim 0:4 (5. Carlos Eduardo, 11. Obasi, 46. Ba, 90. Ibiševič z pen.), Schalke - Hannover 2:0 (69. Farfán, 90.+2 Morávek), Stuttgart - Hertha Berlín 1:1 (82. Kuzmanovič - 49. Ramos), Wolfsburg - Norimberk 2:3 (59. Dejagah, 78. Grafite - 56. a 64. Bunjaku, 90.+3 Kluge)

Reklama

Související témata: