Hlavní obsah

Dortmund kvůli koronaviru po devíti letech skončil ve ztrátě

Borussia Dortmund v uplynulé sezoně zaznamenala ztrátu 43,9 milionu eur (asi 1,15 miliardy korun) a poprvé od roku 2011 skončila v minusu. Důvodem byla pandemie koronaviru, kvůli které byla německá fotbalová liga nejprve na dva měsíce přerušena a po restartu se hrálo bez diváků.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Fotbalista Borussie Dortmund Jadon Sancho během tréninku

Článek

"V letech 2011 až 2019 jsme vždycky co se týče financí končili v černých číslech. A pak přišla korona," řekl výkonný ředitel Dortmundu Hans-Joachim Watzke. "A do černých čísel se dostaneme jedině tehdy, až budou zrušena všechna opatření, co týkají diváků," dodal.

Kluby totiž přišly o příjmy ze vstupného. Zatímco v úvodních devíti měsících uplynulého fiskálního roku Borussii vzrostly příjmy o 6,3 procenta, ve zbývajících třech měsících se oproti loňskému období propadly o více než 25 procent.

Podle Watzkeho se však ztráta na chodu klubu nijak neprojeví. "Je těžké si představit fotbal bez fanoušků, ale musíme být trpěliví. Musíme to vydržet a my to vydržíme," prohlásil.

Dortmund měl v minulém ročníku výnosy 486,9 milionu eur, což je o 2,6 milionu méně v porovnání s předchozím rokem. Na přestupech klub vydělal 40,2 milionu eur, zatímco náklady na zaměstnance narostly o 10 milionů na 215,2 milionu eur.

Reklama

Související témata: