Hlavní obsah

Darida zůstává v Německu. S Herthou Berlín podepsal dlouhodobou smlouvu

Aktualizováno

Fotbalový reprezentant Vladimír Darida podepsal novou dlouhodobou smlouvu s Herthou. Berlínský klub, kde třicetiletý záložník působí od roku 2015, o tom informoval na svém webu.

Foto: Sport.cz

Vladímír Darida prodloužil v Herthou Berlín smlouvu

Článek

Darida do Herthy přišel z jiného německého celku Freiburgu. Až na sezonu 2018/19, kdy bojoval se zraněními, měl pevné místo v základní sestavě. V roce 2017 prodloužil smlouvu do června 2021, nyní klub z německé metropole délku nového kontraktu nespecifikoval.

"Nyní hraju za Herthu šestou sezonu a cítím se jako doma v klubu i ve městě. Jsem rád, že budu i nadále součástí rodiny Herthy, a udělám všechno pro dosažení našich společných cílů," uvedl Darida.

Bývalý středopolař Plzně ve 133 soutěžních utkáních v dresu "Staré dámy" zaznamenal 13 gólů a 19 asistencí. V minulém ročníku Darida stanovil nový bundesligový rekord v počtu naběhaných kilometrů za zápas (14,65 km), když vylepšil vlastní maximum.

"Vladi je už roky nedílnou a důležitou součástí našeho týmu, takže jsme rádi, že pokračujeme ve společné cestě. Díky svým hráčským kvalitám a veliké vůli bude i nadále formovat naši hru," řekl generální manažer Herthy Michael Preetz.

Reklama

Související témata: