Hlavní obsah

Lewandowski vystřílel Bayernu čtyřmi góly výhru nad Herthou

Berlín

Fotbalisté Herthy Berlín s Vladimírem Daridou v sestavě sahali po bodu proti obhájcům titulu Bayernu Mnichov, nakonec ale po penaltě v nastavení prohráli 3:4. Všechny čtyři góly domácího celku vstřelil útočník Robert Lewandowski. Polský kanonýr jako kdyby chtěl ukázat, že jeho čtvrteční zvolení nejlepším fotbalistou Evropy za uplynulou sezonu v anketě UEFA nebyla náhoda.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Útočník Bayernu Robert Lewandowski (vpravo) dal v utkání proti Hertě Berlín všechny čtyři góly domácích.

Článek

Lewandowski vypracoval favoritovi dvougólové vedení a završil stovku gólů vstřelených v domovské Allianz Areně. Obhájci titulu ale náskok neudrželi. Po hodině hry snížil hlavou Jhon Córdoba a v 71. minutě vyrovnal Matheus Cunha. V hektickém závěru se pět minut před koncem prosadil z dorážky po standardní situaci znovu Lewandowski, na jehož trefu ale odpověděl Jessic Ngankam.

Poslední slovo ale měl dvaatřicetiletý polský útočník. Vybojoval penaltu a sám ji proměnil, ačkoliv gólman Alexander Schwolow vystihl směr střely. Bayern částečně napravil porážku s Hoffenheimem z minulého kola. Hertha prohrála podruhé za sebou.

Wolfsburg doma remizoval 0:0 s Augsburgem. Pouze na lavičce hostujícího týmu zůstali čeští fotbalisté Tomáš Koubek a Marek Suchý.

Výsledky 3. kola německé fotbalové ligy
Německá fotbalová liga - 3. kolo:
Wolfsburg - Augsburg 0:0
Bayern Mnichov - Hertha Berlín 4:3 (40., 51., 85. a 90.+2 z pen. Lewandowski - 60. Córdoba, 71. Cunha, 88. Ngankam)

Reklama

Související témata: