Hlavní obsah

Hamburk doma neudržel vedení a s Mohučí prohrál 2:4

BERLÍN

Fotbalisté Hamburku prohráli v 25. kole německé ligy s Mohučí na svém hřišti 2:4 a nevyužili možnost výrazněji se přiblížit pohárovým příčkám. Domácí, které v této sezoně provázejí nevyrovnané výkony, neudrželi vedení 2:1 a v poslední půlhodině třikrát inkasovali.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Brankář fotbalové reprezentace Jaroslav Drobný si zlomil prst a mezi tyčemi bude nějaký čas chybět.

Článek

Úvodní branku na Volksparkstadionu vstřelil v 17. minutě záložník HSV Marcell Jansen, ale vše podstatné se odehrálo až po přestávce. Po vyrovnávací brance nejlepšího střelce Mohuče Andrého Schürrleho ještě dokázal Hamburku vrátit vedení Chorvat Mladen Petrič, vlastní branka Srba Gojka Kačara, druhý zásah Schürrleho a pojistka střídajícího Floriana Hellera však rozhodla o výhře hostů.

Pouze na domácí lavičce zůstal záložník David Jarolím, náhradní brankář Jaroslav Drobný si zlomil palec na ruce a podle agentury DPA bude čtyři týdny nosit sádru.

Trápící se Brémy vyhrály ve Freiburgu 3:1 a vzdálily se sestupovým příčkám. Hosty poslal do vedení už ve 12. minutě útočník Sandro Wagner, krátce po přestávce však vyrovnal z penalty nejlepší střelec Freiburgu Papiss Cissé. Pětadvacetiletý Senegalec je se sedmnácti bundesligovými brankami o gól druhý v tabulce střelců za Mariem Gómezem z Bayernu Mnichov.

Werderu vrátil vedení v 76. minutě peruánský forvard Claudio Pizarro a první výhru z posledních sedmi ligových utkání pojistil třetím gólem v nastaveném čase střídající krajní záložník Marko Marin.

Německá fotbalová liga - 25. kolo:
Freiburg - Brémy 1:3 (49. Cissé z pen - 12. Wagner, 76. Pizarro, 90.+2 Marin), Hamburk - Mohuč 2:4 (17. Jansen, 59. Petrič - 56. a 82. Schürrle, 61. vlastní Kačar, 88. Heller).

Reklama

Související témata: