Hlavní obsah

Střílel, ale ne na branku. Oceněný fotbalista údajně v Německu vraždil

Berlín/Praha

Býval vzorem, za své čestné jednání na fotbalovém hřišti obdržel dokonce Cenu Fair play. Nyní o něm média v Německu referují ve zcela odlišném tónu. Osmadvacetiletý Burak H., jak o něm píše bulvární deník Bild, je vyšetřován kvůli vraždě a hrozí mu doživotí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oficiální míče UEFA - ilustrační foto.

Článek

V červenci roku 2017 byl v zápase amatérské ligy faulován a sudí nařídil penaltu. Svůj verdikt změnil až poté, co mu Burak H. řekl, že k zákroku došlo ještě před šestnáctkou. Za svůj čin následně dostal Cenu Fair play a byl vyhlášen nejčestnějším hráčem soutěže.

O tři roky později se na čerpací stanici v městečku Frechen u Kolína nad Rýnem střetla dvacítka Kosovských Albánců a Kurdů, podle policie šlo o vyřizování účtů mezi gangy zabývajícími se distribucí drog a praním špinavých peněz. Padly výstřely a dva z nich zasáhly Bekima N. do oblasti břicha a jater. Přes okamžitý převoz do nemocnice a operaci 43letý otec od rodiny zemřel.

„Slyšel jsem, jak říká. Proč na mě střílíš? Vždyť já s tím nemám nic společného," cituje policie očitého svědka. Ta slova podle sdělení státního zastupitelství měla patřit právě Burakovi H. Ten je nyní spolu se svým o pět let mladším bratrem, který se měl postarat o to, aby vražedná zbraň zmizela, ve vazbě a hrozí mu až doživotní trest.

Reklama

Související témata: