Hlavní obsah

Jarolím potvrdil, že zůstane v Hamburku. Klub s ním prý počítá i po konci jeho kariéry

Český fotbalista David Jarolím bude pokračovat v bundesligovém Hamburku. Severoněmecký klub zvažuje, že s dvaatřicetiletým záložníkem prodlouží smlouvu do roku 2014, a počítá s ním i po skončení hráčské kariéry.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

David Jarolím v dresu Hamburku.

Článek

Současný kontrakt Jarolímovi vyprší příští rok v létě. V uplynulé sezóně se však mluvilo o tom, že po osmi letech z Hamburku odejde. Na začátku ročníku Jarolím přišel o kapitánskou pásku a postupně i o místo v základní sestavě. Na jaře už někdejší hráč Bayernu Mnichov a Norimberku sledoval zápasy svých spoluhráčů jen z lavičky náhradníků. Do základní jedenáctky HSV se vrátil až na konci sezóny po příchodu nového trenéra Michaela Oenninga.

"Teď už je definitivní, že zůstávám," potvrdil své setrvání v červeno-bílém dresu i v příští sezóně hráč s 29 reprezentačními starty. Vbrzku služebně nejstarší člen hamburského kádru by v klubu mohl nastupovat ještě tři roky. Podle informací Hamburger Morgenpost zvažuje vedení klubu, že dlouholeté opoře nabídne předčasné prodloužení smlouvy až do roku 2014.

"Pokud o tom se mnou bude chtít klub mluvit, rád si to poslechnu," uvedl syn bývalého slávistického kouče Karla Jarolíma. "Uvažoval jsem o tom, že v Hamburku zůstanu ještě dlouho," dodal.

Skončí jako trenér? 

Podle Hamburger Morgenpost by šéf HSV Carl-Edgar Jarchow Jarolímovy zkušenosti rád využil i poté, co přestane hrát. Této spolupráci by se nebránil ani český fotbalista, který se netají svými trenérskými ambicemi.

"Tři nebo čtyři roky bych chtěl ještě hrát a pak bych se chtěl věnovat trenérské dráze," řekl před časem deníku Die Welt. Svou budoucnost by si představoval u mládežnických výběrů Hamburku. "Zažil jsem vrcholy i pády, sbíral zkušenosti a vybudoval si mimořádný vztah k HSV. Láká mě možnost předávat to mladým. A možná jednou převezmu i profesionální tým," naznačil, že u práce s talenty by nemusel zůstat.

Reklama

Související témata: