Hlavní obsah

Kaiserslautern nemá peníze na Hlouška. Útočník se vrací do Jablonce

Fotbalista Adam Hloušek neprodloužil hostování v Kaiserslauternu a místo přestupu do zahraničí zamířil dočasně do mateřského Jablonce, kterému znovu patří na základě dohody mezi Slavií Praha a severočeským klubem už od ledna letošního roku. Není však vyloučeno, že podzim stráví v jiném klubu, protože o něj mají zájem dva jiné bundesligové kluby, řekl hráčův manažer Pavel Paska.

Foto: Henning Bagger, Reuters

Adam Hloušek v reprezentačním dresu

Článek

Podle Pasky nedokázal Kaiserslautern splnit podmínky opce, a to přestupovou částku, kterou od zimy měl domluvenou. "Kaiserslautern v rámci šetření chtěl snížit přestupovou sumu na polovinu, ale na tom se s Jabloncem nedomluvil," vysvětlil manažer, proč Hloušek odchází z Betzenbergu.

Současně naznačil, že reprezentační záložník nakonec na severu Čech nezůstane. "Jednáme se dvěma kluby, které mají o hostování Adama zájem," dodal Paska, podle kterého se v západoevropských klubech během letošního transferového léta nadále na přestupech výrazně šetří. "Šetří všechny kluby, a tak některé spekulace přestupových sum v médiích jsou naprosto neodpovídající," upozornil Paska.

Hloušek odešel do Německa v zimě, kdy vrcholily finanční problémy Slavie. Práva na přestup tehdy získal právě jablonecký klub, který si ho nyní stáhl zpět. Figuruje dokonce na soupisce Severočechů pro Evropskou ligu, ale ke čtvrtečnímu duelu do Albánie ještě neodcestoval, protože teprve zahájil individuální přípravu po prodloužené dovolené.

Před odchodem do Kaiserslauternu dvaadvacetiletý Hloušek odehrál v české lize za Jablonec a Slavii 73 utkání a vstřelil sedm branek. V bundeslize stihl během půlročního působení třináct zápasů a jednou se zapsal mezi střelce.

Reklama