Hlavní obsah

Za Feninovo zranění mohou deprese, potřebuje prý lékařskou pomoc

PRAHA/BERLÍN

Český fotbalista Martin Fenin přiznal, že nedávné vážné zranění hlavy bylo vyvrcholením jeho dlouhodobých depresivních stavů, které řešil léky na uklidnění. Čtyřiadvacetiletý útočník druholigové německé Chotěbuzi, jenž od soboty leží v nemocnici kvůli krevní sraženině na mozku, se bude léčit s pomocí psychologa a na nějaký čas přeruší kariéru. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: Pepsi

Martin Fenin

Článek

Fenin v prohlášení uvedl, že ho deprese trápí už delší čas. "Pocity rezignace, záchvaty osamělosti a deprese se se mnou táhnou již několik měsíců. Dočasný únik k lékům situaci jen zhoršil a vyvrcholil touto alarmující diagnózou a tímto úrazem," oznámil Fenin. Podle spekulací médií si zranění hlavy přivodil při pádu z okna, zřejmě v podnapilém stavu.

Fenin připustil, že svůj stav už sám nezvládá a bude potřebovat lékařskou pomoc. "Snažil jsem se proti tomu bojovat a musím přiznat, že bez lékařské pomoci tenhle problém vlastními silami nevyřeším. Jsem vděčný, že mi Chotěbuz rozumí a pomůže mi. Potřebuji intenzivní lékařskou péči, abych se mohl znovu vrátit zdravý na hřiště a do vrcholového fotbalu," dodal Fenin.

Mluvení mu dělá potíže

V nemocnici zůstane nejméně do příštího týdne, pak ho čeká také neurologická rehabilitace. S odvoláním na trenéra Chotěbuzi Clause-Dietera Wollitze, do níž čtyřiadvacetiletý bývalý reprezentant v srpnu přestoupil, to dnes napsal deník Bild.

Ačkoli je Fenin mimo ohrožení života a komunikuje s okolím, mluvení mu prý dělá potíže. Dorozumívá se tak především pomocí SMS zpráv. Jednu z nich poslal i spoluhráčům po nedělním vítězství nad FSV Frankfurt 1:0.

Fenin do Chotěbuzi přestoupil na konci srpna z prvoligového Frankfurtu. Tam působil od ledna 2008, ale na konci angažmá přestal pravidelně nastupovat. Vypadl také z výběru reprezentačního kouče Michala Bílka. Právě to zřejmě byly hlavní příčiny hráčových depresí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články