Hlavní obsah

Bayern v bundeslize porazil Norimberk a upevnil si vedení

Fotbalisté Bayernu Mnichov doma deklasovali Norimberk s reprezentačním útočníkem Tomášem Pekhartem 4:0 a německou ligu vedou o čtyři body před Schalke.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Radost fotbalistů Bayernu Mnichov

Článek

Svěřenci trenéra Juppa Heynckese zvítězili v Allianz Areně v osmém soutěžním utkání za sebou bez inkasovaného gólu a napravili prohru na půdě Hannoveru z minulého kola.

Bavorský tým si zajistil tříbrankový náskok už v prvním poločase po brankách Maria Gómeze, Bastiana Schweinsteigera a Francouze Francka Ribéryho. Po přestávce se útočník Gómez prosadil ještě jednou a se dvanácti trefami si upevnil vedení v tabulce střelců. Norimberk čeká na vítězství už šest utkání.

Schalke vyhrálo v Gelsenkirchenu nad Hoffenheimem 3:1 a získalo čtvrtou výhru z posledních pěti bundesligových utkání. Devátým a desátým gólem v sezoně k tomu přispěl nizozemský kanonýr Klaas-Jan Huntelaar, přesně mířil i jeho španělský kolega z útoku Raúl. Záložník Jan Morávek odehrál za vítěze posledních sedm minut.

Úřadující mistr Dortmund remizoval 1:1 ve Stuttgartu a přerušil svou čtyřzápasovou vítěznou sérii. Domácí poslal do vedení obránce Serdar Tasci, před přestávkou vyrovnal další defenzivní hráč z Polska Lukasz Piszczek.

Německá fotbalová liga - 11. kolo:
Bayern Mnichov - Norimberk 4:0 (2. a 68. Gómez, 19. Schweinsteiger, 39. Ribéry), Mönchengladbach - Hannover 2:1 (21. a 51. Reus - 26. Pogatetz), Schalke - Hoffenheim 3:1 (73. z pen. a 76. Huntelaar, 28. Raúl - 63. Ibiševič), Stuttgart - Dortmund 1:1 (22. Tasci - 45.+1 Piszczek), Wolfsburg - Hertha Berlín 2:3 (31. Mandžukič, 84. Schäfer - 27. Raffael, 37. Kobiašvili z pen, 85. Lasogga), Mohuč - Brémy 1:3 (23. Bungert - 29. Pizarro, 47. Hunt, 78. Prödl).

Reklama

Související témata: