Hlavní obsah

Union - Dortmund 2:1Šestnáctiletý Moukoko dal rekordní gól, Dortmund však prohrál

Aktualizováno

Dortmundský talent Youssoufa Moukoko se stal v 16 letech a 28 dnech nejmladším střelcem v historii německé fotbalové ligy, Borussia však podlehla na hřišti Unionu Berlín 1:2.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Dortmundský talent Youssoufa Moukoko

Článek

Vestfálský tým utrpěl první porážku pod novým trenérem Edinem Terzicem, který v neděli nahradil odvolaného Luciana Favreho a začal úterní výhrou v Brémách.

Dortmund prohrál třetí z posledních pěti ligových zápasů a ztrácí šest bodů na vedoucí Leverkusen, který má k dobru sobotní utkání s druhým Bayernem. O víkendu navíc může Borussia přijít o čtvrté místo.

Po bezgólovém prvním poločase otevřel skóre v 57. minutě Taiwo Awoniyi, ale Moukoko záhy vyrovnal střelou levačkou pod břevno.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Borussia Dortmund podlehla na hřišti Unionu Berlín

Kamerunský rodák reprezentující Německo, který se v listopadu stal i nejmladším hráčem v dějinách bundesligy, překonal rekord Floriana Wirtze. Ten skóroval za Leverkusen letos v červnu proti Bayernu ve věku 17 let a 34 dnů.

O výhře Unionu rozhodl v 78. minutě hlavičkou obránce Marvin Friedrich. Berlínský tým se posunul na páté místo o bod za Dortmund.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:
Union Berlín - Dortmund 2:1 (57. Awoniyi, 78. Friedrich - 60. Moukoko).

Reklama