Hlavní obsah

Schalke po výhře nad Herthou s nejistým Hubníkem dotáhlo Bayern

Fotbalisté Schalke porazili v páteční předehrávce 16. kola bundesligy domácí Herthu Berlín 2:1 a po třetí výhře v řadě se před víkendovým programem bodově dotáhli na vedoucí Bayern Mnichov. V obraně Herthy nezabránil prohře Roman Hubník, který byl u obou gólů soupeře, a jeho tým nevyhrál už popáté za sebou. V týmu vítězů nebyl ani na lavičce Jan Morávek.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Fotbalisté Schalke se radují z branky

Článek

Skóre otevřel svým čtrnáctým gólem v sezoně nizozemský kanonýr Jan Klaas Huntelaar, k němuž se dostal míč po Hubníkově nešťastném prodloužení centru hlavou. "Ten balón byl vysoko a já to musel hlavičkovat. Bohužel byl z toho gól," řekl ČTK po zápase reprezentační obránce.

Po chvíli sice vyrovnal Kolumbijec Adrian Ramos, ale ještě před přestávkou vrátil hostům po Hubníkově zaváhání vedení Teemu Pukki.

"Lepí se mi teď trochu smůla na paty. Dneska tečovaný balón, v minulém zápase vlastní gól," nebyl ani sám český stoper spokojený se svými posledními výkony.

"Konečně jsme hráli doma fotbal, ale bohužel jsem prohráli. Soupeř měl tři nebo čtyři šance a z toho dal dva góly," popsal Hubník zápas ze svého pohledu. "Škoda, že jsme nedali na 2:2, protože pak bych věřil, že bychom ten zápas vyhráli," dodal.

Německo - 16. kolo
Hertha Berlín - Schalke 1:2 (25. Ramos - 19. Huntelaar, 43. Pukki).

Reklama

Související témata: