Hlavní obsah

Uvízne v síti velká ryba? Šampion Ligy mistrů cílí na superstar

Londýn/Mnichov/Praha

Přestupní fotbalový trh se znovu otevře až v létě, ale kluby už teď zaměřují pozornost na vyhlédnuté posily. Giganty nevyjímaje. Rekordman v počtu německých titulů a aktuální bundesligový lídr Bayern Mnichov by rád z Tottenhamu získal útočníka Son Hung-mina, informuje Football Insider.

Foto: Profimedia.cz

Posílí korejský fotbalista Son Hung-min slavný Bayern Mnichov?

Článek

Osmadvacetiletý jihokorejský reprezentant, účastník MS 2014 a 2018, má v londýnském klubu smlouvu do roku 2023, ale při nedávných jednáních o možnosti dalšího prodloužení kontraktu údajně nenašel s vedením Spurs společnou řeč. Britská média tak spekulují o tom, že by hbitý křídelní útočník mohl Kohouty předčasně opustit.

Ve 188 zápasech za Tottenham nastřílel Son v Premier League 66 gólů, v londýnském celku si náramně rozumí s kanonýrem anglické reprezentace Harrym Kanem. Renomovaný server Trasfermarkt současnou tržní cenu pětinásobného jihokorejského fotbalisty roku vyčíslil na 85 milionů eur. Bayern, úřadující šampion Ligy mistrů, by ale zřejmě s obchodem počkal až na rok 2022, kdy by se mohl s Tottenhamem dohodnout na, pro obě strany, přijatelném odstupném, zní z Ostrovů.

Son by se v případě dohody mezi oběma týmy vrátil do bundesligy, kde už před svým odchodem do Tottenhamu v roce 2015 hrával. Nejprve za Hamburk a posléze za Bayer Leverkusen.

Reklama

Související témata: