Hlavní obsah

Daridův klub vyhodil kouče, s kterým byl spokojený. Co se stalo?

Hertha Berlín propustila trenéra brankářů Zsolta Petryho za komentáře na téma homosexuality a migrace v maďarském tisku. Německý fotbalový tým uvedl, že byl s prací bývalého maďarského reprezentanta spokojen, ale jeho výroky se neslučují s klubovými hodnotami, k nimž patří tolerance a diverzita.

Foto: Pedersen Britta, ČTK

Omluva nepomohla. Hertha Berlín propustila trenéra brankářů Zsolta Petryho za komentáře na téma homosexuality a migrace v maďarském tisku.

Článek

Čtyřiapadesátiletý Petry v deníku Magyar Nemzet kritizoval evropský postoj k migraci. "Nechápu, jak mohla Evropa morálně klesnout tak hluboko. Je to přece křesťanský kontinent," uvedl Petry, jenž v Hertě působil od roku 2015.

Své konzervativní postoje demonstroval i u tématu homosexuality. Nerozumí prý tomu, proč se maďarský reprezentační brankář Péter Gulácsi z Lipska vyslovuje za práva "homosexuálů, transvestitů a lidí jiných pohlavních identit."

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Hertha Berlín propustila trenéra brankářů Zsolta Petryho za komentáře na téma homosexuality a migrace v maďarském tisku.

Rozhodnutí Herthy, kde působí i český reprezentant Vladimír Darida, přijal a omluvil se. "Chci zdůraznit, že nejsem homofobní ani xenofobní. Svých výroků k migrační politice lituji a chci ty, kteří u nás hledají útočiště a které jsem tím urazil, poprosit o prominutí," uvedl Petry na klubovém webu.

Reklama

Související témata: