Hlavní obsah

Hoffenheim - Union 2:2Bayern porazil v přestřelce Kolín nad Rýnem, Hoffenheim remizoval s Unionem

Berlín
Aktualizováno

Obhájce titulu Bayern Mnichov porazil ve 2. kole německé fotbalové ligy Kolín nad Rýnem 3:2. Bavorský celek vyhrál poprvé v ligové sezoně, dvěma trefami mu k tomu pomohl Serge Gnabry. Hoffenheim bez zraněného českého reprezentanta Pavla Kadeřábka remizoval doma s Unionem Berlín 2:2. Nenavázali tak na úvodní výhru 4:0 v Augsburgu. Tým z německé metropole remizoval už v 1. kole s Leverkusenem 1:1.

Foto: Uwe Anspach, ČTK/AP

Fotbalista Hoffenheimu Andrej Kramarič (vlevo) a fotbalista Unionu Genki Haraguchi.

Článek

V mnichovské Allianz Areně padly všechny branky ve druhém poločase. Domácí poslal do vedení v 50. minutě nejlepší bundesligový střelec posledních čtyř sezon Lewandowski. Poté zvýšil Gnabry, jenže hosté v rozmezí 60. až 62. minuty srovnali.

Výhru Bayernu, který v úterý získal německý Superpohár, zařídil v 71. minutě povedenou ranou Gnabry. Německý reprezentant vstřelil Kolínu alespoň dva góly v jednom ligovém utkání už počtvrté v kariéře.

Hosty poslal do vedení v 10. minutě Giesselmann. Během 14. až 30. minuty domácí otočili skóre. Nejprve se prosadil Akpoguma a po něm Bruun Larsen. Krátce po změně stran stanovil konečné skóre Awoniyi. V nastavení obdržel druhou žlutou kartu hostující kapitán Friedrich.

Německá fotbalová liga - 2. kolo:
Hoffenheim - Union Berlín 2:2 (14. Akpoguma, 30. Bruun Larsen - 10. Giesselmann, 47. Awoniyi)
Bayern Mnichov - Kolín nad Rýnem 3:2 (59. a 71. Gnabry, 50. Lewandowski - 60. Modeste, 62. Uth).

Reklama

Související témata: