Hlavní obsah

Bielefeld - Leverkusen 0:4Skvělý Schick pomohl Bayeru k vysoké výhře! Bayern poprvé v sezoně prohrál

Berlín
Aktualizováno

Patrik Schick dal o sobě znovu vědět! Dokonale si podmanil zápas 7. kola bundesligy. Český útočník zařídil dvěma góly a asistencí výhru Leverkusenu 4:0 nad Bielefeldem. Fotbalisté Bayernu Mnichov podlehli Frankfurtu 1:2, i přes první prohru v sezoně vedou tabulku o skóre před Leverkusenem. Vítěznou branku hostů vstřelil v 83. minutě Filip Kostič.

Foto: Friso Gentsch, ČTK/AP

Patrik Schick se raduje se spoluhráči z Leverkusenu poté, co skóroval v ligovém utkání s Bielefeldem.

Článek
Fotogalerie

Před prvním gólem Bayeru přistrčil Schick míč k volnému Moussovi Diabymu a francouzský útočník prostřelil brankáře Stefana Ortegu. Poté přišla Schickova chvíle. Autor pěti branek na letošním mistrovství Evropy si naběhl mezi stopery, převzal přihrávku Floriana Wirtze a zvýšil vedení Leverkusenu.

Výborný výkon korunoval Schick v 57. minutě, kdy se natlačil před obránce a po centru Jeremieho Frimponga z pravé strany skóroval hlavou. V 75. minutě uvolnil český reprezentant místo Lucasi Alariovi.

Bayern využil herní převahu po necelé půlhodině, kdy se po sklepnutí od Roberta Lewandowského prosadil Leon Goretzka. Vedení Mnichovanům však vydrželo pouze tři minuty. Na rohový kop si naskočil Martin Hinteregger a srovnal.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Útočník Bayernu Mnichov Leroy Sané se probíjí obranou Frankfurtu.

Premiérovou výhru po nepovedeném začátku sezony vystřelil Frankfurtu Kostič. Srbský útočník v 83. minutě využil ojedinělý ofenzivní výpad hostů a střelou z úhlu překonal Manuela Neuera. Bayern podlehl Frankfurtu podruhé za sebou, v únoru prohrál taktéž 1:2.

Německá fotbalová liga - 7. kolo:
Mohuč - Union Berlín 1:2 (39. Ingvartsen - 69. a 73. Awoniyi)
Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 1:2 (30. Goretzka - 32. Hinteregger, 84. Kostić)
Bielefeld - Leverkusen 0:4 (24. a 57. Schick, 18. Diaby, 90.+1 Demirbay z pen.)

Reklama

Související témata: