Hlavní obsah

Heinz opouští Baník, jde do Mönchengladbachu

OSTRAVA

Přestup reprezentačního fotbalového útočníka Marka Heinze z Baníku Ostrava do Borussie Mönchengladbach je skutečností. Sedmadvacetiletý kanonýr podepsal v německém klubu čtyřletou smlouvu a v novém působišti může stihnout už sobotní ligový zápas proti Freiburgu. Potvrdil to předseda představenstva Baníku Jakub Kahoun.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

Heinz už v sobotu chyběl v kádru Baníku při ligovém zápase s Českými Budějovicemi. Podle vyjádření ostravských funkcionářů bylo důvodem jeho absence nachlazení, nyní se ale ukázalo, že loňský nejlepší střelec soutěže měl před sebou jednání s německým Mönchengladbachem.

Heinz se přišel podívat na zápas Baníku, ale strávil ho na tribuně. Svůj zdravotní stav ani pravý důvod absence nechtěl komentovat, přesto se dalo předpokládat, že nemoc není hlavní příčinou jeho neúčasti v zápase. "Necítil se dobře, tak jsme ho nechali odpočívat," snažil se být přesvědčivý předseda představenstva Ostravy Jakub Kahoun, ovšem šibalský úsměv v jeho tváři nasvědčoval, že se věci zřejmě mají trochu jinak.

Svěrkoš se na krajana těší

Deník Právo už dnes ráno informoval o tom, že Heinz odletěl do Německa, přičemž cílem mělo být město v nizozemském pohraničí. "O tom se tu nic neví. Jestli to je pravda, tak to bude super, zas by tady bylo o krajana víc," říkal útočník Mönchengladbachu Václav Svěrkoš. Dres Borussie oblékají i čeští hráči Ivo Ulich a Milan Fukal. "Marka tady chtějí tak moc, že kdyby na nabídku kývl, pak by to s ním hned podepsali," odtušil.

Je logické, že vzhledem k minimální šanci na postup do Ligy mistrů měl Baník zájem Heinze prodat. Během ME se hovořilo o tom, že si český šampión útočníka cení na 80 miliónů korun, a Borussia už tehdy chtěla s Ostravou jednat. "Marek nebyl v pořádku, navíc v závěru přestupního termínu se může stát cokoli, takže jsme připraveni i na variantu jeho odchodu," naznačil kouč Baníku František Komňacký.

Zvládli to i bez Heinze

Ostravané byli ve složité situaci, protože třízápasový distanc si po vyloučení v Jablonci vykoledovala další stálice ofenzívy Baníku, štírek Matušovič. Nakonec to ale mistr zvládl i s duem Papadopulos, Lička. "Pořád žijeme v tom, že Heinz může odejít, takže jsme si určité věci vyzkoušeli bez něj i v přípravě. Nehrál Žůrek, který je platnější v zápasech, kdy nemusíme hrát do plných," vysvětloval svou volbu sestavy Komňacký.

Reklama

Související témata: