Hlavní obsah

Vyplácí se, má instinkt, je gólový! Kadlec sklízí v Německu chválu

Frankfurt nad Mohanem/Praha

Fanoušci Frankfurtu jsou nadšení, spokojen je trenér mužstva Armin Veh i média, která se s ním shodují. Všichni pějí ódy na to, že český fotbalový útočník Václav Kadlec je zkrátka gólový.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Václav Kadlec (vpředu) slaví v utkání Evropské ligy se spoluhráčem z Frankfurtu Stefanem Aignerem svoji trefu do sítě Bordeaux.

Článek

Jeho bilance: čtvrtý soutěžní zápas a čtvrtý gól. Eintracht Frankfurt porazil v úvodním utkání skupiny Evropské ligy Bordeaux s přehledem 3:0 a Kadlec otevřel skóre.

„Znovu potvrdil svůj instinkt, je to gólový hráč. Umí si najít místo a chladnokrevně zakončit. Jestli byl v ofsajdu? Od toho tam je rozhodčí. Bylo důležité, že jsme brzy vedli a mohli hrát to, co jsme chtěli. Zápas jsme měli pod kontrolou. Paradoxní je, že Kadlec v týmu patří k nejmladším, ale co se týká zkušeností z evropských pohárů, řadí se k nejzkušenějším a umí to zúročit," pochválil 21letého Kadlece kouč Eintrachtu Armin Veh.

Kadlec se trefil už ve 4. minutě, když k němu posunul míč Stefan Aigner. „Kadlec se objevil podobně jako v sobotu v Brémách jako duch a příležitostí nepohrdl. Mělo to jedinou vadu na kráse, byl v ofsajdu," napsal list Frankfurter Allgemeine. „Eintracht vstoupil po sedmi letech do pohárové Evropy suverénním domácím vítězstvím. Začal ho Václav Kadlec. Nový útočník za 3,2 miliónu eur se vyplácí," dodal na adresu posily z pražské Sparty Frankfurter Rundschau.

Na Kadlece pěli chválu i spoluhráči. „Jeho gól nás nastartoval a přinesl potřebné uklidnění. Po čtvrt hodině už jsme věděli, že zápas dokážeme úspěšně zvládnout," pravil autor druhé frankfurtské trefy Marco Russ.

Překvapuje vás, jak se Václavu Kadlecovi ve Frankfurtu daří?
Ano
57,7 %
Ne
42,3 %
Celkem hlasovalo 18752 čtenářů.

Reklama

Související témata: