Hlavní obsah

Pekhart: Snad mi výkon z Brém pomůže zpět do sestavy Norimberku

Norimberk

Český útočník Tomáš Pekhart doufá, že se díky svému výkonu v zápase s Brémami znovu usadí v základní sestavě Norimberku, ze které v úvodu této sezóny vypadl. Čtyřiadvacetiletý fotbalista v neděli nastoupil v německé lize poprvé od první minuty a hned pomohl asistencí k venkovní remíze 3:3.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Tomáš Pekhart v dresu Norimberku.

Článek

"Nebyla to pro mě lehká situace, protože od chvíle, co jsem tady, jsem hrál vždycky od začátku. Tato sezóna je trošku jiná, ale to je fotbal. Jednou jste dole, jednou nahoře," řekl Pekhart v rozhovoru pro televizi bavorského klubu.

"Nyní mám zase šanci. V neděli jsem se cítil dobře a doufám, že budu příště zase hrát. Také věřím, že proti Hamburku už uděláme tři body," doplnil vytáhlý forvard. Jeho mužstvo má po sedmi bundesligových kolech na kontě pět bodů za pět remíz a je na patnáctém místě.

Ocenil Hlouškův výkon

Pekhart je také rád, že v Norimberku opět může hrát s českým spoluhráčem Adamem Hlouškem, kterému parádně vyšel návrat po těžkém zranění a v posledních třech zápasech si připsal dva góly a asistenci.

"Jsem za něj moc šťastný. Prošel si velmi těžkým obdobím a v jeho situaci nikdy není snadné se vrátit. Začal neuvěřitelně, dal gól v prvním zápase s Braunschweigem a myslím, že v neděli byl společně s Kijem (Hiroši Kijotakem) nejlepším hráčem na hřišti," ocenil Hlouška Pekhart, jenž naopak na premiérový zásah v tomto ročníku čeká.

Norimberk sice v Brémách prohrával už 0:2, ale nakonec si zajistil výborným výkonem po změně stran remízu 3:3. "Nemám pro to vysvětlení. Musíme na tom zapracovat a hrát celých 90 minut tak jako druhou půli. Pokud se nám to začne dařit, budeme výše v tabulce," uvažoval bývalý hráč Slavie, Sparty, Jablonce, Tottenhamu a Southamptonu.

Přestože Pekhart v posledních měsících vypadl také z národního mužstva, tak věří, že se do něj může zase brzy vrátit. "Je to tak vždycky. Když nehrajete v klubu, nemůžete být v reprezentaci. Ani jsem nečekal, že bych mohl být nominován. Pokud ale teď odehraju několik zápasů za Norimberk, tak doufám, že se do národního týmu zase vrátím," konstatoval hráč s 18 reprezentačními starty a jedním zásahem.

Reklama

Související témata: