Hlavní obsah

Bayern - Hoffenheim 3:3Bayern se po oslavách dvacáté výhry v řadě nedočkal. Krmaš pomohl Freiburgu svým prvním gólem v sezóně

Mnichov
Aktualizováno

Fotbalisté Freiburgu porazili ve 28. kole německé ligy i díky brance českého obránce Pavla Krmaše v souboji sestupem ohrožených celků Norimberk 3:2. Bayern, který po úterní výhře 3:1 v Berlíně nad Herthou sedm kol před koncem soutěže slavil titul, v následujícím utkání jen remizoval s Hoffenheimem 3:3. Sérii vítězných utkání, která trvala od 5. října, tak na jubilejních dvacet nezaokrouhlil. Dortmund otočil díky hattricku Marca Reuse utkání ve Stuttgartu a vyhrál 3:2.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Xherdan Shaqiri z Bayernu v souboji s Jannikem Vestergaardem (29) z Hoffenheimu.

Článek
Fotogalerie

První gól ve Freiburgu vstřelil již v šesté minutě obránce hostů Emanuel Pogatetz, o sedmnáct minut později se však na druhé straně také hlavou trefil Krmaš a svým premiérovým gólem v sezóně vyrovnal na 1:1. Český stoper pak konci prvního poločasu fauloval a nařízenou penaltu s přehledem proměnil norimberský nejlepší střelec Josip Drmič.

V 53. minutě sudí nařídil penaltu i na druhé straně a Pogatetzův faul potrestal devátou brankou v sezoně Admir Mehmedi. Obrat dokonal o dvanáct minut později jedenadvacetiletý Felix Klaus. Freiburg poskočil v tabulce na 13. příčku, soupeř zůstává pouze dva body nad sestupovým pásmem.

Petrák se zranil

V základní sestavě Freiburgu nastoupil vedle Krmaše také Vladimír Darida, na straně hostů odehrál celý zápas záložník Adam Hloušek. Útočník Tomáš Pekhart i obránce Ondřej Petrák se zapojili jako střídající hráči, druhý jmenovaný však musel po půl hodině opustit hřiště kvůli zranění.

Hoffenheim potvrdil roli týmu, při jehož zápasech padá zdaleka nejvíc branek a první gól na hřišti Bayernu dokázal vstřelit v 23. minutě, kdy se prosadil francouzský útočník Anthony Modeste. Trefil se ve třetím zápase v řadě, ale o několik minut později musel kvůli zranění střídat.

Z vedení se hosté radovali pouze chvíli, Bayern skóroval hned třikrát mezi 31. a 40. minutou. Na všech brankách se podílel Peruánec Claudio Pizarro: dvě vstřelil sám a na jednu přihrával Xherdanovi Shaqirimu. Na konci poločasu dokázal ještě z přímého kopu snížit Sejad Salihovič.

I druhý střelec Hoffenheimu byl však v 60. minutě nucen opustit hřiště kvůli zranění. Hosté se ale nevzdali a v druhém poločase byli střelecky aktivnější. V 75. minutě dokázal vyrovnat záložník Roberto Firmino a Hoffenheim získal v Allianz Aréně cenný bod.

Thiago má natržený vaz v koleně

Také Bayern zaznamenal personální ztrátu, šest až osm týdnů mu bude chybět záložník Thiago Alcántara. Dvaadvacetiletý středopolař musel střídat během duelu a podle vyšetření má natržený vnitřní vaz v pravém koleně.

Španělský reprezentant hned ze hřiště zamířil na vyšetření ke klubovému lékaři Hansi-Wilhelmovi Müllerovi-Wohlfahrtovi a magnetická rezonance potvrdila obavy. S jistotou přijde o čtvrtfinálové duely Ligy mistrů s Manchesterem United a i případné semifinále soutěže.

"Je to velice hořká zpráva a přichází v katastrofální chvíli, přesně před důležitými zápasy," lituje zranění spoluhráče ofenzivní univerzál Thomas Müller. "Je to špatná zpráva, bude nám hodně scházet," doplnil ho trenér Pep Guardiola.

Reus úřadoval, Dortmund dál druhý

Dortmundu se začátek utkání ve Stuttgartu vůbec nepovedl. V deváté minutě využil nedůrazné obrany Borussie Christian Gentner, o deset minut později zvyšoval na 2:0 Martin Harnik. Pak ale začal úřadovat dortmundský záložník Marco Reus. V 30. minutě snížil stav přízemní střelou po pasu Hofmanna.

V druhém poločase pak čtyřiadvacetiletý hráč dokonal hattrick. V 68. minutě se postavil k pokutovému kopu po faulu Georga Niedermeiera na Roberta Lewandovského, za který domácí hráč obdržel červenou kartu, a o čtrnáct minut později rozhodl duel povedenou střelou po přihrávce Aubameyanga.

Dortmund tak udržel druhé místo tabulky, třetí Schalke na něj dál ztrácí jediný bod.

Frankfurt se střídajícím útočníkem Václavem Kadlecem prohrál 1:2 ve Wolfsburgu. Mohuč s českým bekem Zdeňkem Pospěchem zvítězila 3:0 nad Augsburgem a posunula se na šesté místo, které zajišťuje účast v Evropské lize.

Obránce Freiburgu Pavel Krmaš vstřelil svůj první gól v sezóně, jeho tým vyhrál v záchranářském souboji nad Norimberkem 3:2.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:
Bayern Mnichov - Hoffenheim 3:3 (31. a 40. Pizarro, 34. Shaqiri - 23. Modeste, 44. Salihovič, 75. Firmino)
Leverkusen - Braunschweig 1:1 (53. Kiessling z pen. - 47. Reichel)
Mohuč - Augsburg 3:0 (23. Bungert, 39. vlastní Hitz, 83. Geis)
Stuttgart - Dortmund 2:3 (9. Gentner, 19. Harnik - 30., 68. z pen. a 82. Reus)
Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:1 (69. Olič, 89. Naldo - 11. Aigner),
Freiburg - Norimberk 3:2 (23. Krmaš, 53. Mehmedi z pen., 65. Klaus - 6. Pogatetz, 45. Drmič z pen.).

Reklama

Související témata: