Hlavní obsah

Mönchengladbach - Hamburk 3:1S Hamburkem je zle, podlehl Mönchengladbachu a klesl na sestupovou příčku

Aktualizováno

Fotbalisté Hamburku podlehli v německé lize Mönchengladbachu na jeho hřišti 1:3 a klesli na předposlední, sestupové místo. Na šestnácté příčce, jež znamená účast v baráži, je díky lepšímu skóre vystřídal Stuttgart. Za hosty odehrál závěrečných sedm minut záložník Petr Jiráček. Werder Brémy zvítězil díky brance z 90. minuty v Hannoveru 2:1. Theo Gebre Selassie nastoupil v dresu hostů na posledních šest minut.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Petr Jiráček (v podřepu) zažívá v sezóně s Hamburkem hodně smutku.

Článek

Pro Hamburk se přitom utkání nevyvíjelo špatně. Ve 28. minutě vyhrál po přímém kopu Hakana Calhanogla hlavičkový souboj Kamerunec Jacques Zoua a poslal Hamburk do vedení. Jenže chvíli nato zahráli hosté v pokutovém území rukou, nepřesně zahranou penaltu Filipa Daemse gólman René Adler ještě vyrazil, na dorážku belgického obránce už však nestačil.

Ve druhém poločase pak domácí v rozmezí tří minut rozhodli o výhře, když se již počtrnácté v sezoně trefil nejlepší klubový střelec Raffael, pro kterého to byla čtvrtá branka v posledních pěti zápasech. Třetí gól Borussie pak zakončením rohového kopu na zadní tyči přidal Španěl Álvaro Domínguez. Ten se v dresu Mönchengladbachu trefil v této sezoně poprvé.

Velký krok k záchraně udělali fotbalisté Werderu Brémy. Ti sice těsně před koncem poločasu po gólu Szabolcse Husztiho z přímého kopu prohrávali, v 50. minutě ale dokázal vyrovnat Franco Di Santo. Těsně před koncem pak přisoudil Werderu tři body hlavou po rohovém kopu Sebastian Prödl, který skóroval i v minulém kole do sítě Wolfsburgu.

Brémy mají díky výhře před svým soupeřem na dvanáctém místě tříbodový náskok. V dresu Hannoveru zůstal již popáté v řadě jen mezi náhradníky obránce František Rajtoral.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:
Mönchengladbach - Hamburk 3:1 (37. Kramer, 75. Raffael, 78. Domínguez - 28. Zoua)
Hannover - Brémy 1:2 (43. Huszti - 57. Di Santo, 90. Prödl)

Reklama

Související témata: