Hlavní obsah

Bayern si pojistil kapitána Lahma a kanonýra Müllera. Pirlo zůstane v Juventusu

Těsně před startem mistrovství světa prodloužili kapitán německé fotbalové reprezentace Philipp Lahm a útočník Thomas Müller o dva roky smlouvu s Bayernem Mnichov. Lahm má nyní s bundesligovým šampiónem kontrakt do roku 2018 a Müller ještě o rok delší.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Kapitán Bayernu a německé fotbalové reprezentace Philipp Lahm.

Článek

O Müllera, který se na minulém MS s pěti góly dělil o první místo v tabulce střelců, se podle médií zajímal Manchester United. Čtyřiadvacetiletý kanonýr ale zůstane věrný Bayernu, kde působí už 14 let.

Lahm začínal v mnichovském velkoklubu v mládežnickém týmu už v roce 1995 a s výjimkou dvou sezón ve Stuttgartu nastupuje za Bayern celou kariéru. Stejně jako v reprezentaci nosí třicetiletý obránce i v klubu kapitánskou pásku.

Turínští si zavázali zkušeného záložníka ještě na dva roky

Před MS se vyjasnilo i v tom, že Juventus může dál spoléhat na klíčového záložníka Andreu Pirla, který prodloužil s klubem smlouvu o dva roky. Od svého příchodu z AC Milán v roce 2011 pětatřicetiletý fotbalista pomohl turínskému celku ke třem mistrovským titulům.

"Dovedl Juventus k historickým zápisům. Provedl to po svém, nenápadně, jako skromný šampion, kterým je. A náš společný neuvěřitelný příběh bude pokračovat," uvedl v prohlášení klub, který letos vyhrál italskou ligu s rekordním ziskem 102 bodů. Sám Pirlo zbrojí s Italy na MS.

Reklama

Související témata: