Hlavní obsah

Výhra ve Freiburgu může být klíčem k záchraně, věří Gebre Selassie

Brémy/Praha

Obránce Theodor Gebre Selassie kráčí s Werderem Brémy nejen k záchraně, ale blíží se i příčkám, které zaručují účast v pohárové Evropě. Důležitý krok k tomu udělali fotbalisté Werderu sobotním ligovým vítězstvím 1:0 na hřišti Freiburgu. Smutní z trávníku odcházeli další dva čeští fotbalisté - Vladimír Darida a Pavel Krmaš.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Dennis Mast z Arminie Bielefeld v souboji s Theodorem Gebre Selassiem z Werderu Brémy.

Článek

„Kluci byli smutní, ale pro nás mají tyhle tři body obrovskou cenu. Je to zlomový výsledek, který může být skutečným klíčem k záchraně. Kdybychom prohráli, naše situace by se zhoršila. V následujícím kole k nám přijede rozjetý Bayern. Nic nebalíme předem, ale jsme realisté. Mnichovští jsou někde jinde. Potom nás čeká další důležitý zápas v Kolíně nad Rýnem. Výhra ve Freiburgu nám dává klid do dalších utkání,“ říkal do telefonu spokojeně český obránce.

Vítězství se ale podle něho rodilo těžce. „Vycházeli jsme z pevné obrany, snažili jsme se o brejky. Když dal po půl hodině Franco Di Santo parádní gól, naše taktika se trochu změnila. Už jsme se nehnali tolik dopředu, ale ještě soustředěněji jsme bránili. Domácí se k nějakým velkým šancím nedostali. Sice jsem podporoval ofenzívu a poslal před bránu pár centrů, ale pak jsem se také víc soustředil na bránění. Nemělo smysl riskovat,“ nabídl svůj pohled na utkání Gebre Selassie.

Evropu zdaleka nevyhlížejí

I když mají Brémy solidních 33 bodů a deset je dělí od sestupového pásma, žádná euforie v klubu nepanuje. „Zůstáváme oběma nohama na zemi. Do konce soutěže zbývá deset kol a třicet bodů je strašně moc. Směrem nahoru, ale i dolů. O Evropě se ani zdaleka nemluví. Především potřebujeme jistotu záchrany, a pak můžeme trochu snít,“ konstatoval Gebre Selassie, který si svými výkony znovu říká o pozvánku do reprezentace.

Brémy se zvedly ze dna ve druhé polovině podzimu, kdy se po zranění vrátil do sestavy Gebre Selassie... „Už jsem slyšel, že za to můžu, ale samozřejmě v legraci,“ říkal se smíchem. „Ale ten obrat je pochopitelně v něčem jiném. S příchodem nového trenéra Skripnika se změnila i naše hra a pohoda v mužstvu. Víc si věříme, hrajeme takticky velmi dobře, s velkým nasazením a hlavně jako tým. Především však i při dobrých výsledcích nelétáme v oblacích. Moc dobře víme, kolik to stojí úsilí, a jak málo stačí, abychom měli zase starosti,“ dodal Theodor Gebre Selassie vážně.

Reklama