Hlavní obsah

Jidáš se vrací? Táhni, zatratili zrádce fanoušci Dortmundu. Jeho příchod se ale blíží

Před třemi lety se v Dortmundu proměnil z miláčka fanoušků v nenáviděného zrádce. Vyslyšel vábení bohatého Bayernu, kde se z něj měla definitivně stát prvotřídní světová hvězda. Talentovaný fotbalový útočník Mario Götze sice i v Mnichově potvrdil příslušnost k elitě, jenže v Bavorsku zdaleka není vytěžovaný, jako býval v Borusii, kam se pro mnohé překvapivě nyní vrací.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Mario Götze v dresu Bayernu Mnichov.

Článek

K definitivnímu potvrzení návratu do Vestfálska už podle německých médií chybí jen formality. Velkou otázkou však zůstává, jak jej přijmou zpět fanoušci, kteří ho překřtili na Jidáše a jeho odchod k nenáviděnému rivalovi mu jen tak neodpustí.

Návrat je pro německého reprezentanta každopádně v kariéře krokem zpět. „Podle mě je Mario skvělý fotbalista. Bohužel, v Mnichově mu to úplně nevyšlo. Potřebuje pravidelně hrát, a to se mu v Bayernu nesplní," prohlásil nedávno šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Byl to on, kdo Götzeho před třemi roky do Bayernu přetáhl, ve stejnou dobu, kdy zlanařil kouče Pepa Guardiolu, který si tehdy přitom přál spíše příchod Brazilce Neymara.

Götze pod jeho vedením odehrál v 114 zápasech téměř o tisíc minut méně než v 116 duelech v Dortmundu. A ani u Guardiolova nástupce Carla Ancelottiho by se mu nejspíš nevedlo lépe. „On (Götze) dobře ví, co si myslím," řekl italský kouč deníku Bild.

Následně se o čtyřiadvacetiletého ofenzivního fotbalistu začal intenzivně zajímat třeba Liverpool či Tottenham. Rodák z Memmingenu už ale zřejmě nechce riskovat a zvolí jistotu návratu do klubu, kde se mu dařilo.

Jenže co na to fanoušci? Když v dubnu ředitel Dortmundu oznámil, že by se nebránil návratu bývalé hvězdy svého klubu, minimálně část příznivců byla radikálně proti.

Při utkání proti Werderu zvedli nad hlavu transparent s nápisem: „Madrid nebo Milán, hlavně se nevracej do Dortmundu. Táhni, Götze."

Reklama