Hlavní obsah

Hoeness je po odpykání trestu za daně znovu předsedou Bayernu

Bývalý mistr světa a Evropy Uli Hoeness se devět měsíců po propuštění z vězení po odpykání trestu za daňové úniky opět stal prezidentem fotbalového Bayernu Mnichov. Čtyřiašedesátiletá legenda německého fotbalu uspěla v dnešních volbách a ve funkci vystřídá Karla Hopfnera.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Uli Hoeness je znovu prezidentem Bayernu.

Článek

"Prosím o druhou šanci. Slibuji, že udělám všechno, abych splnil očekávání," řekl v emotivním projevu Hoeness, jenž musel na výsledky hlasování čekat více než tři hodiny. "Udělal jsem obrovskou chybu a respektuji každého tady v sále, kdo mi svůj hlas kvůli mému špatnému chování nedá. Udělal jsem ale všechno pro to, abych svou velikou chybu napravil," dodal.

Hoeness začal pro bavorský klub pracovat v roce 1982 a jako prezident ho vedl od roku 2009. V březnu 2014 byl odsouzen na tři a půl roku nepodmíněně za daňové úniky ve výši minimálně 28,5 milionu eur (770 milionů korun).

V červnu téhož roku nastoupil do vězení. Od loňského ledna tam chodil už jen na noc, během dne pracoval v mládežnickém oddělení Bayernu a v únoru byl propuštěn.

Reklama