Hlavní obsah

Superman řádil i s monoklem, se soupeřem neměl slitování

Mnichov/Praha

Nic ho nezastaví. Kanonýr fotbalistů Bayernu Robert Lewandowski řádí jako utržený ze řetězu. Kolem oka mu sice svítí monokl, jako kdyby schytal těžký direkt v ringu, jeho instinkt gólového zabijáka přesto dál funguje na jedničku. V semifinále Německého poháru, kdy Bayern vyhrál 6:2 nad Leverkusenem, dal polský snajpr dva góly za úvodních devět minut. Můžete se na ně podívat v přiloženém videu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kanonýr s monoklem úřadoval, dal dva góly za devět minutVideo: sntv

 
Článek

Bayern jede jako mašina. Mistrovský titul už oslavil, ale to je pro něj v německých poměrech tradice podobná Vánocům. Jednou za rok to přijde a jede se dál. Mnichovský velkoklub se s jednou trofejí v sezóně nehodlá spokojit a naději má po titulu i na další dvě. Je v semifinále Ligy mistrů a nyní už ve finále německé pohárové soutěže (utká se tam s vítězem duelu Schalke - Frankfurt).

Způsob, jak se do něj probojoval, byl úctyhodný. Bayern nasypal Leverkusenu šest gólů a ukázal dominanci. V úvodu úřadoval Lewandowski, který měl už v 9. minutě na kontě dva góly. Určil tak směr, jakým se mělo utkání odvíjet a také odvíjelo. Hattrickem se blýsklo další ofenzivní eso Bayernu, Thomas Müller.

Reklama

Související témata: