Hlavní obsah

Proč chybí Sané v nominaci Němců na MS? Nejsou za tím sportovní důvody, tvrdí Ballack

Londýn/Praha

Absence záložníka Leroye Saného v německé nominaci na fotbalové MS vzbudila velké pozdvižení, a to nejen v Německu. Mnozí experti i fanoušci nevěřícně kroutí hlavami včetně bývalého kapitána německé reprezentace Michaela Ballacka. Podle něj nedává smysl, že Sané v nominaci do Ruska chybí. Za opomenutím křídelního hráče Manchesteru City vidí jiné než sportovní důvody.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Leroy Sané si za Německo na MS nezahraje.

Článek

Dvaadvacetiletý Sané v minulé sezoně za City odehrál 49 soutěžních zápasů, ve kterých si připsal 14 gólů a 19 asistencí. Pomohl k mistrovskému titulu a byl zvolen nejlepším mladým hráčem anglické ligy. Přesto se do třiadvacetičlenného výběru pro MS nevešel.

"Ukázal všechny své schopnosti a mohl být na mistrovství světa pro Německo hodně užitečný. Opravdu jsem se moc těšil, že takového hráče uvidím na turnaji," řekl britským médiím jednačtyřicetiletý Ballack.

Vysvětlení Löwa nebere

Nebere vysvětlení reprezentačního trenéra Joachima Löwa, že místo Saného v konečné nominaci těsně upřednostnil jiného křídelníka Juliana Brandta z Leverkusenu. "Opravdu za tím nevidím žádné sportovní důvody. Zapomeňte na nějakou cílovou fotografii. Vzhledem k pozici Juliana Brandta to chce velkou fantazii, abyste tomu uvěřili," upozornil Ballack.

"Brandt je dobrý a talentovaný hráč, ale na Saného úrovni prostě nebyl. Sané hrál za větší klub, pod větším tlakem a po boku lepších hráčů. Nemám nic proti Brandtovi, ale nechápu, proč Löw srovnával tyhle dva," doplnil bývalý záložník Chelsea, Bayernu Mnichov nebo Leverkusenu.

Reklama

Související témata: