Hlavní obsah

Další cizinec dostal zelenou k odchodu ze Slavie. Sešívaní už jsou v Rakousku

Praha

Je-li pondělí, musíme být v Rakousku... Fotbalisté pražské Slavie se po týdnu vrátili do sousední země, kde je tentokrát čeká herní soustředění. S týmem už není dvojice mladíků - Jan Kuchta by měl hostovat na Slovácku, Tomáš Freit v Opavě. Ve výpravě chybí také Jasmin Ščuk. Doléčuje zranění, navíc má bosenský záložník po domluvě s vedením klubu svolení hledat si angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie slaví gól proti Liberci ve finále turnaje v Čelákovicích. Útočník Mick van Buren (druhý zleva) přijímá gratulace od Jasmina Ščuka.

Článek

Rumun Alexandru Baluta, poslední z nových tváří v sešívaném dresu, v Rakousku nechybí. Jiný cizinec naopak Eden opouští. Jasmin Ščuk před rokem slavil se Slavií mistrovský titul, podstatnou část minulé sezóny pak strávil na hostování v tureckém Erzurumsporu. Do Prahy se vrátil na začátek letní přípravy, klub ale s jeho dalším využitím nepočítá.

V létě odešli také Necid, Sobol, Danny a Mingazov, novými tvářemi jsou vedle Baluty také Coufal, Zelený, Vantruba či Auer.

Slavia se ještě stále rozhlíží po dalších posilách. „Máme jednoznačnou ambici pro příští rok - znovu získat titul. Proto sledujeme nejen jednoho, ale více hráčů na mistrovství světa. Troufnu si říct, že minimálně jeden ještě přijde," navnadil nedávno fanoušky šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Stojí ve frontě na posily

Většinu pozic už má Slavia zdvojenou. „Nemusíme někoho kupovat za každou cenu. Museli bychom být opravdu přesvědčení, že jde o hráče, který by nám pomohl. Někteří z těch, o které usilujeme, mají víc nabídek. Jsme ve frontě, někde druzí, třetí, někde i dál," konstatoval před odjezdem na soustředění trenér Jindřich Trpišovský.

V Rakousku se jeho tým představí ve čtyřech zápasech, ve středu začíná s Rapidem Vídeň. Pak se utká dvakrát s maďarským Mezökövesdi a generálku na sezónu sehraje 14. července proti Rostovu.

Až v průběhu soustředění má za mužstvem dorazit Jakub Hromada, který v pátečním duelu se Žižkovem utrpěl svalové zranění. Místo něj se do nominace vešel osmnáctiletý odchovanec Matěj Valenta.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články