Hlavní obsah

Sparta - Celtic 0:1Sparťané v přípravě podruhé za sebou nedali gól, vyzkoušeli novou posilu

Fotbalisté Sparty v přípravě podruhé za sebou nedali gól a na rakouském soustředění prohráli 0:1 s Celticem Glasgow. Ve druhé půli sice skotského mistra tlačili, ale trefili jen tyč po střele Nicolaeho Stancia.

Foto: sparta.cz

Fotbalisty Sparty posílil rumunský reprezentant Alexandru Chipciu.

Článek

"Byl to nepovedený zápas, i když slibných situací bylo docela dost. Nebyli jsme schopni vstřelit gól. Chyběla nám finální přihrávka, přesnost. Z naší strany tam bylo spoustu nepřesností," zhodnotil zápas trenér Sparty Pavel Hapal pro klubový web.

Sparta poprvé během léta nasadila vyléčeného stopera Štetinu, který si vyzkoušel spolupráci s novou posilou Radakovičem. Na pravém beku pak nastoupila další nová posila Chipciu, jehož příchod byl oznámen teprve dnes.

Štetina se ale po delší pauze zaviněné zraněním pomalu dostával do tempa a měl problémy zejména s rychlonohým Dembélém. Francouzský talent mu ve 20. minutě utekl a propálil brankáře Nitu na střelou na přední tyč. Sparta přitom těsně předtím zahodila Plavšičovu šanci.

Dembélé ještě dvakrát utekl Štetinovi, ale další gól z toho nebyl. Do druhé půle už Dembélé nenastoupil a Sparta začala mít převahu, jenže Plavšič, Tetteh ani Šural neuspěli. V závěru tvrdě vypálil Stanciu, ale brankář Celticu si i za pomoci tyče poradil a udržel vítězství.

Přípravné fotbalové utkání v Rakousku:
Sparta Praha - Celtic Glasgow 0:1 (0:1)
Branka: 20. Dembélé.
Sestava Sparty: Nita - Chipciu (67. Chvátal), Radakovič, Štetina (46. Costa), Čivič (46. Frýdek) - Stanciu, Kulhánek (67. Ristič), Kanga, Plavšič - Šural (72. Mandjeck), Tetteh. Trenér: Hapal.
Další přípravy:
Mladá Boleslav - Bahrajn 0:1 (0:0)
Branka: 51. Jusíf.
Sestava M. Boleslavi - I. poločas: Vejmola - Křapka, Takács, Král, Keresteš - Jánoš, Matějovský - Konaté, Klobása, Mareš - Ladra.
II. poločas: Vejmola - Pauschek, Chaluš, Hůlka, Fabián - Hubínek, Rada - Diviš, Kateřiňák, Novák - Komličenko. Trenér: Weber.
Pardubice - Dukla Praha 0:1 (0:1)
Branka: 41. Holík.
Sestava Dukly - I. poločas: Rada - Douděra, Ostojič, Bezpalec, Preisler - Hanousek, Bilovský, Holík - Bezdička, Zubašivskij, Brandner.
II. poločas: Hruška - Vlček, Šimek, Chlumecký, Podaný - Tetour, Kozel, Koreš - Koval, Breda, Djuranovič. Trenér: Drsek.
Liberec - Apollon Limassol 4:0 (2:0)
Branky: 26. Kerbr z pen., 40. Ševčík, 83. Sukisa, 85. Malinský.
Sestava Liberce: Hladký - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Kerbr - Breite - Koscelník, Nešický, Ševčík, Potočný - Pázler. Střídali: Malinský, Sukisa, Ulbrich, Voltr. Trenér: Hornyák.

Reklama

Související témata: