Hlavní obsah

Mladá Boleslav se trápí, padla i v Ostravě

Igor BruzlPrávo

Byť fotbalisté Mladé Boleslavi v posledních zápasech neprokázali zřetelný pokles formy, v neděli večer na Bazalech prohráli už počtvrté v řadě (včetně zápasu Poháru UEFA s Panathinaikosem). Dostali se do situace, na kterou vůbec nejsou zvyklí.

Článek

"Bojovali jsme od začátku až do konce. Dostali jsme ale první gól, který byl moc důležitý. I pak jsme hráli velice dobře, měli šance, nám však chyběl krůček ke gólu. Nepovedlo se to, ale pokud budeme pokračovat v takových výkonech, pak jdeme správnou cestou," vykládal trenér Mladé Boleslavi Dušan Uhrin mladší. Jeho tým tak v neděli propásl naději dostat se alespoň na pár hodin do čela tabulky, ovšem kouč porážku přisuzoval i velké vyrovnanosti soutěže.

Na Bazalech sice celý zápas hustě pršelo, přesto necelá dvoutisícovka fanoušků viděla hodně pohledný zápas. Pro hosty, kteří do Ostravy přiletěli, ovšem se špatným koncem. "Chtěli jsme bod a i hráči k tomu přistoupili, jak měli. Bohužel to nevyšlo. Hráli jsme kombinačně, žádná nervozita po třech prohrách na nás vidět nebyla. Ostatně ani není na místě, vždyť jsme pořád třetí. Potřebujeme však dát někde gól a otočíme to," nechal se slyšet Uhrin.

Branku měl ve 26. minutě na kopačce Marek Kulič, který po akci na jeden dotek zblízka těsně minul Raškovu branku. "Špatně jsem trefil míč. Byla to má chyba, to se musí proměnit. Byl by to jiný zápas," sypal si popel na hlavu. Zkušený útočník přiznal, že řada porážek se na týmu projevit může. "Je to nepříjemné, trápíme se v koncovce. My i vedení udělali pro úspěch v Ostravě maximum, ale nevyšlo to. Dostat se z toho musíme jenom sami," uznal Kulič.

Střihavka: Asi potřebujeme cítit tlak

Baník překvapil. Už před týdnem v Jablonci odehrál solidní zápas a vzestup formy potvrdil i doma. Zřejmě zabrala i hrozba stotisícové pokuty od vedení klubu, pokud by hráči nezískali ve dvou posledních utkáních čtyři body. "Teď bude muset chodit do kabiny někdo z vedení před každým zápasem. Asi potřebujeme cítit tlak," smál se střelec David Střihavka, který se trefil posedmé v sezóně a dotáhl se v čele tabulky kanonýrů na hostujícího Pecku.

Střihavka ukončil čekání na gól po sedmi zápasech. "Důvodů, proč jsem nedával góly, bylo víc. Necítil jsem se dobře, byl jsem zraněný i nemocný, bral antibiotika. Už v Jablonci to bylo lepší a proti Boleslavi jsem věřil v úspěch. Hlavní však je, že jsme zabrali jako tým. Nechali jsme na hřišti všechny síly, ale vyplatilo se, že jsme zápas odmakali nadoraz," řekl Střihavka.

Spokojený byl také kouč Karel Večeřa. Jeho svěřenci konečně hráli jako tým, hráči ukázali ochotu napravit chybu někoho jiného, dřeli do úmoru. "Vydali se ze sil, ovšem ukázali i větší touhu po vítězství. I na straně soupeře přesto byla vidět velká kvalita, proto jsem moc rád, že jsme utkání takhle zvládli," oddechl si trenér Baníku.

Reklama

Související témata: