Hlavní obsah

Chceme být v elitní šestce. A nabídka na Vaněčka? Velmi nízká, tvrdí teplický ředitel Hynek

Teplice

Největší rozruch ve fotbalových Teplicích způsobil během letní pauzy avizovaný odchod kanonýra Davida Vaněčka do Skotska. Zkušený hráč ale zatím dál figuruje na soupisce týmu pro podzimní sezónu. Tepličtí ji odstartují v sobotu 21. července v Příbrami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický útočník David Vaněček (vlevo) a Simon Deli ze Slavie Praha bojují o balón.

Článek

„David Vaněček má v Teplicích smlouvu do konce kalendářního roku. Rád by odešel už v létě," řekl ředitel klubu Petr Hynek. „Na okamžitý odchod do Skotska jsme od tamního klubu Heart of Midlothian dostali nabídku, která je z našeho pohledu velmi nízká. To je jedna věc. Zatím pracujeme na tom, abychom za Vaněčka přivedli výhledově náhradu. Je to v běhu, nic není dotaženo," tvrdí klubový šéf.

Tepličtí si po nepovedeném jaru a osmém místě v konečné tabulce minulého ročníku první ligy dávají reálné cíle. „Nový model soutěže skýtá více klubům možnost zabojovat o případnou účast v evropských pohárech. To je i náš případ, chceme být co nejvýše. Ideální by bylo umístění v elitní šestce," uvažoval Hynek. Podle něj vede cesta do Evropy i přes domácí pohár. „V posledních třech letech jsme vypadli s kluby z nižších soutěží, nyní chceme být úspěšnější," nastínil ředitel.

Přestupové léto v Teplicích přineslo ale odchod záložníka Jana Rezka do Příbrami. „Naopak jsme už v červnu přivedli Lutse z Bohemians Praha 1905, Hoška z Karviné a před pár dny i Moulise z Olomouc. Hostování Trubače ze Slavie jsme prodloužili o rok," upřesnil sportovní manažer Jakub Dovalil.

Šmejkal: Dravec nedorazil

Trenér Daniel Šmejkal si pochvaloval přípravu v českých podmínkách. „Absolvovali jsme soustředění v Písku a v Modré u Děčína. Na obou místech jsme našli výborné prostředí. Odehráli jsme šest přípravných zápasů, generálku proti Sokolovu. Kromě dlouhodobých marodů Vošahlíka a Hyčky, kteří jsou v rekonvalescenci, máme k dispozici kompletní kádr," uvedl kouč. Nebránil by se dalšímu doplnění. „Máme ještě chuť na dva hráče. Můžeme narazit na něco zajímavého a pak se může stát cokoliv," pousmál se Šmejkal.

Otázkou zůstává, kdo zaujme v teplické kabině i na hřišti roli lídra. „Upřímně řeknu, že žádný dravec k nám nedorazil. Hráči si ale snad na dovolené odpočinuli a najdou v sobě dostatek síly a energie, aby to v kritických situacích bylo vidět," uvažoval Šmejkal.

Tepličtí se už chystají na premiéru do Příbrami. „Každý vstup do sezóny na půdě nováčka je těžký. Věřím, že se na sobotu dobře připravíme a neodjedeme bez bodů," dodal kouč.

Reklama

Související témata: