Hlavní obsah

Slavia koupila útočníka Olayinku za více než 80 miliónů korun

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Slavia získala vysněnou posilu do útoku. A zaplatila za ni pořádný balík. Doo Edenu míří nigerijský útočník Peter Olayinka z belgického Gentu. Za dvaadvacetiletého fotbalistu, kterému se přezdívá "pták" podle klubového webu zaplatila 3,2 miliónu eur (asi 83 miliónů korun). Tak drahého fotbalistu ještě nikdy Slavia nekoupila.

Foto: SK Slavia Praha, Slavia.cz

Fotbalová Slavia získala nigerijského útočníka Petera Olayinku.

Článek

Olayinka, který se Slavií podepsal čtyřletou smlouvu, už v české lize působil. V sezóně 2016/2017 během hostování v Dukle zaznamenal v 29 zápasech šest branek a tři asistence.

"Peter Olayinka definitivně hráčem Slavie. Hodnota transferu je 3,2 miliónu eur a ve smlouvě není žádná výstupní doložka," uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Původně to přitom vypadalo, že z přestupu sejde, protože bylo ve hře odstupné ve výši kolem 200 miliónů korun. Takovou sumu nechtěli Pražané za hráče dát.

Chce být šampiónem

„Jsem nesmírně šťastný. Když jsem se dozvěděl o možnosti jít do Slavie a vrátit se do Prahy, byl jsem šťastný. Prahu znám a láká mě to, protože Slavia je špičkou českého fotbalu," uvedl po podpisu kontraktu Peter Olayinka pro klubový web.

Nejdražší přestupy v české a československé fotbalové lize (v milionech korun):
117 - Nicolae Stanciu, Anderlecht - Sparta Praha (2018)
83 - Peter Olayinka, Gent - Slavia Praha (2018)
76 - Tal Ben Chaim, Maccabi Tel Aviv - Sparta Praha (2017)
73 - Václav Kadlec, Midtjylland - Sparta Praha (2016)
68 - Alexandru Baluta, Craiova - Slavia (2018)
52 - Semih Kaya, Galatasaray - Sparta Praha (2017)
35 - Szilárd Németh, Slovan Bratislava - Sparta Praha (1997), Bogdan Vatajelu, Universitatea Craiova - Sparta Praha (2017)
34 - Štěpán Vachoušek, Teplice - Slavia Praha (2002)
32 - Gino van Kessel, Trenčín - Slavia Praha (2016)
30 - Dragiša Binič, CZ Bělehrad - Slavia Praha (1991), Václav Svěrkoš, Mönchengladbach - Ostrava (2007)

„Když jsem působil v Dukle, tak se Slavia stala mistrem ligy. Dovedu si představit, že Slavia bude opět šampiónem a já jím chci být také. Je to pro mě skvělá šance. Slavia je klubem, kde se můžu stát šampionem," hlásí jeden z nejlepších hráčů loňského ročníku belgické ligy.

V úvodním kole nejvyšší soutěže do boje v sešívaném dresu posila ještě nezasáhne, zůstane jen v roli diváka, k týmu trenéra Trpišovského se připojí až po víkendu.

Reklama

Související témata: