Hlavní obsah

Čtyři střely, čtyři góly. Skvělá produktivita rozhodla, raduje se kouč Teplic po kanonádě

Neskutečná efektivita. První čtyři střely na branku, čtyři góly! Impozantním způsobem ukončili fotbalisté Teplic dlouhé čekání na plný bodový zisk. Proti bezradné pražské Dukle (5:2) uťali v součtu s minulým ligovým ročníkem sérii osmi zápasů bez výhry, na domácím trávníku se radovali z úspěchu dokonce poprvé od první poloviny března. A stálo to za to.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Článek

„Utkání se lámalo v prvním poločase. Po naší vedoucí brance Dukla nastřelila břevno, kdyby vyrovnala, mohlo se to vyvíjet jinak. Naštěstí jsme zanedlouho dali druhý gól a náramně nám vyšel vstup do druhého poločasu. Rozhodla naše vynikající produktivita," líčil teplický trenér Daniel Šmejkal. Potěšila ho kanonáda jeho svěřenců, zároveň si všiml i menších nedostatků. „Trochu jsme polevili a inkasovali jsme dvě branky, což je škoda," připomněl dvě zaváhání v defenzivě.

O góly se už v první půli postarali kanonýr David Vaněček a pravý bek Tomáš Vondrášek, přičemž nedlouho po přestávce pokračoval v teplickém galapředstavení dvěma trefami v krátkém sledu po sobě Jakub Hora. Dukla sice snížila, ale neudržitelný Vaněček svým druhým gólem jen zvýraznil dominanci Teplic a prohloubil zoufalství Pražanů.

David Vaněček odvedl bojovný výkon a nijak ho zřejmě nerozptylují úvahy, jestli stihne odejít na avizované angažmá ve Skotsku ještě v létě, nebo až v lednu, odkdy podepsal smlouvu v Heart of Midlothian. „Jsem profesionál a hraji za Teplice. Těší mě každý vstřelený gól a vůči klukům by nebylo dobré, kdybych se jen upínal k odchodu. Odehrál jsem dosud oba zápasy a záleží mi na tom, jak si Teplice povedou v lize. Přece jen jsem tady strávil dva a půl roku a stále všechno prožívám s týmem," svěřil se dvougólový střelec.

Úspěšný den měl i Jakub Hora, který zaznamenal dva góly v jednom zápase poprvé od podzimu 2015. Tehdy to bylo při prohře 2:4 na Slovácku, tentokrát při jasné výhře. „Pracovali jsme jako mužstvo. Myslím, že všech pět branek, co jsme dali, bylo pěkných pro diváka. Na jednom z mých gólů má zásluhu i náš trenér brankářů Patrik Kolář, který mi řekl o tom, jak reaguje brankář Dukly Filip Rada," vykládal Hora, jenž nabírá formu, jakou předváděl před svým loňským zraněním.

Drsek prožívá krutý start

Kouč Dukly Pavel Drsek prožívá krutý start do svého premiérového angažmá v roli hlavního trenéra v první lize. „Ve dvou zápasech jsme dostali osm gólů," mrzí ho obrovské chyby v obraně v duelech s Plzní (1:3) a v Teplicích. „Na balónu jsme byli v určitých fázích docela aktivní, ale chyběl důraz v obou pokutových územích. V tom vidím hlavní důvod naší porážky. Hráli jsme příliš naivně, přitom liga si vyžaduje, aby nastavení a projev hráčů vypadaly úplně jinak," klopil zrak nováček mezi prvoligovými lodivody.

Reklama

Související témata: