Hlavní obsah

Jablonec - Sparta 1:2Krizový trenér Ščasný vydřel na Střelnici cennou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Kanga 0 : 1
69. Vukadinovič 0 : 2
88. Lischka 1 : 2
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Na lavičku fotbalové Sparty se po pátečním odvolání Pavla Hapala jako krizový kouč vrátil Zdeněk Ščasný a tým ve 2. kole dovedl na hřišti Jablonce k vítězství 2:1. V této sezóně první ligový střet dvou pohárových českých zástupců tak ovládli Letenští. V lize jsou zatím se dvěma triumfy stoprocentní. Naopak Jablonec jako třetí tým uplynulé sezóny stále na první body do tabulky čeká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zdeněk Ščasný se v Jablonci vrátil na lavičku Sparty.

Článek
Fotogalerie

Severočeši byli v prvním poločase nebezpečnější, avšak byla to Sparta s jediným Čechem v základní sestavě Martinem Frýdkem, kdo otevřel skóre. V 53. minutě nejprve napřáhl Nicolae Stanciu a Vlastimil Hrubý střelu vyrazil, ránu Frýdka zase domácí obrana zblokovala, ale Kanga už mířil přesně k tyči. Když v 69. minutě zvýšil na 2:0 střídající Vukadin Vukadinovič, Pražané si již důležitou výhru vzít nenechali, byť v 87. minutě tým Petra Rady snížil gólem Davida Lischky.

Smolařem Jablonce se stal v prvním poločase záložník Lukáš Masopust. Měl tři šance, ale do kabin se šlo za bezbrankového stavu 0:0. Jihlavský odchovanec mohl otevřít skóre už v 6. minutě, jenže z velkého úhlu gólmana Florina Nitu neprostřelil. Vzápětí se dostal k zakončení podruhé a tentokrát střílel těsně vedle tyče. Nejvíce se však záložník Jablonce sám na sebe zlobil ve 37. minutě, kdy zahodil tutovku. K míči se dostal po dlouhém výhozu gólmana Vlastimila Hrubého, míč si šikovně zpracoval, krásně si obhodil Frýdka a pelášil sám na Nitu. Dosud si počínal na jedničku, jenže nezakončil dobře a Rumun hosty opět podržel.

A Sparta? Nejvíce v první půli ohrozila zelenobílé mužstvo ve 26. minutě, ale v dobré pozici pálil Kanga z první prudce nad. A v samotném závěru rána Chipcia skončila jen v boční síti.

Kotel hostujících fanoušků dal svou nespokojenost se situací najevo už po dvaceti minutách hry. Nejprve vyvolával jméno kouče soupeře Petra Rady, který ve Spartě jako trenér skončil nuceně po předminulé sezóně, kdy ho nahradil Andrea Stramaccioni. Několikrát se pak skandovalo „Kotalík demisi" a slyšet bylo i „Ščasný ven"...

A ani střelec důležité branky Kanga se ovací nedočkal. Když běžel přes celé hřiště k tribuně s fanoušky Sparty, kotel skandoval „Kanga ven!" V 69. minutě jistil výhru střídající Vukadin Vukadinovič, který přes Matěje Hanouska do branky dopravil vyraženou střelu Srdana Plavčiče. Jablonec ještě dokázal v závěru utkání zdramatizovat, ale Letenští si před odvetou 2. kola se Spartakem Subotica nakonec ze severu Čech cenné tři body odvezli.

Fotbalová liga - 2. kolo:
FK Jablonec - Sparta Praha 1:2 (0:0)
Branky: 88. Lischka - 53. Kanga, 69. Vukadinovič. Rozhodčí: Příhoda - Paták, Kříž - Adam (video). ŽK: Masopust - Costa, Kaya, Frýdek, Vukadinovič, Chipciu, Kanga. Diváci: 5952.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Břečka, Lischka, Hanousek - Kubista (79. Ikaunieks) - Masopust (86. Acosta), Trávník, Považanec (59. Chramosta), Jovovič - Doležal. Trenér: Rada.
Sparta: Nita - Chipciu, Radakovič, Kaya, Costa - Frýdek - Ben Chaim (66. Vukadinovič), Stanciu, Kanga (86. Kulhánek), Plavšič - Tetteh (90. Šural). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: