Hlavní obsah

Mistr pálí jen po přestávce, na výhru mu stačí gól. Trápení to není, když vyhráváme, říká Krmenčík

Plzeň

Fotbalová Plzeň jede na podzim podle jednoho mustru: góly střílí výhradně ve druhém poločase. Všech šest tref v úvodních čtyřech kolech, které jí přinesly čtyři výhry, zvládla po přestávce. Naposledy v sobotu v Doosan Aréně, kdy tuhý odpor Zlína zlomil v závěrečné čtvrthodině kanonýr Michael Krmenčík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík se raduje, gólem rozhodl o výhře Plzně nad Zlínem.

Článek

„Co na tuto bilanci říkám? Že jsme velice dobře kondičně připravení," prohlásil trenér Pavel Vrba. Viktoriáni jako by si řekli, že budou nervy svého kouče v nové sezóně notně napínat. Všechny branky vstřelili od šedesáté minuty výš. Na Dukle v úvodním kole otočili zápas třemi góly, s Libercem, v Olomouci a nyní se Zlínem brali výhru za jednu trefu.

„Máme asi pomalejší rozjezdy, ale stačilo nám to zatím vždycky na tři body. Takže bych v tom neviděl potíž," uvedl Krmenčík, který proti Zlínu rozhodl pohotovou ránou z jedné. Před 14 dny rozhodl i domácí duel s Libercem.

Nejtěsnějším rozdílem tak zvítězila Viktoria potřetí v řadě. Nezahrává si s ohněm? „Nedělal bych z toho žádné drama, vyhráváme. Chtěli bychom dát víc gólů, abychom se v závěru nemuseli strachovat o výhru. Všichni jsou na nás ale skvěle připravení, není jednoduché se prosadit," podotkl záložník Martin Zeman.

„Někde jsem zaslechl, že se trápíme. Když vyhráváme, trápení to přece není. Je jedno, jestli dáme pět gólů nebo zvítězíme o jeden," doplnil Krmenčík, který obstaral polovinu plzeňských branek. Mohly být i čtyři, kdyby v posledních vteřinách proti Zlínu profitoval z úniku, který zakončil lobem z 35 metrů. Míč přeletěl břevno.

„Chytaly mě křeče, viděl jsem gólmana venku, zkusil jsem ho přehodit. Kdybych měl sílu, běžel bych dál," pověděl Krmenčík, kterého těší, že se úřadující mistři znovu bodově dotáhli na taktéž stoprocentní Slavii. „Je začátek sezóny, nedělal bych ukvapené závěry. Máme však radost, že jsme soutěž rozjeli dobře," dodal reprezentační útočník.

Reklama

Související témata: